Ders Adı | PRACTISES FOR HYGINE AND HEALTH | Kod | BYLJ1275 |
Kredi | 2 | AKTS | 4 |
Z/S | Seçmeli | Teorik Saat | 2 |
Uygulama Saat | 0 | Lab Saat | 0 |
Ders Dili | İngilizce | Dersi Veren | Doç. Dr. ELİF BOZÇAL DAĞDEVİREN |
Dersin Veriliş Türü | Örgün | ||
Yaşam becerilerine dayalı hijyen eğitimine yetkinlik kazandırmak
Sağlık için hijyen ve sanitasyonun önemi, i) kişisel hijyen uygulamaları, ii) çevre hijyen uygulamaları iii) gıda güvenliği için hijyen uygulamaları iv) su hijyeni tedavileri iv) iş hijyeni.
Konu anlatımı, tartışma ve geri bildirim
1. British Columbia Cook Articulation Committee. (2018). Food Safety, Sanitation, and Personal Hygiene. 2.Lai, Z. F., & Kaur, S. (2020). Home Hygiene and Prevention of Infections. Asia Pacific Journal of Health Management, 15(2), S79-84. 3. Rsph. RSPH calls for clean-up of public attitudes to hygiene [Internet]. RSPH. 2019 [cited 2020Jan3]. Available from: https://www.rsph.org.uk/aboutus/news/rsph-calls-for-clean-up-of-publicattitudes-to-hygiene.html