RADYO VE TELEVİZYON TEKNOLOJİSİ, ÖNLİSANS PROGRAMI, (İKİNCİ ÖĞRETİM)

Genel Bilgi

Açıldığı Yıl 2005-2006 Düzey Önlisans
ISCED Kodu 523 Öğretim Türü İkinci Öğretim
Eğitim Dili Turkish Kontenjan Ort 50
Yabancı Dil Yok
Mesleki Eğitim Yok
Kabul Koşulları Ortaöğretim kurumlarından mezun olan öğrenciler, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa önlisans eğitimine kabul için YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı)’ye girmeli ve öğrenim görmek istedikleri programın kontenjanı çerçevesinde gerekli puanı almalıdırlar. Yabancı uyruklu öğrenciler ise İÜYÖS (İstanbul Üniversitesi Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı)’e sınavına girmeli ve öğrenim görmek istedikleri programın kontenjanı çerçevesinde gerekli puanı almalıdırlar. Bu öğrenciler ayrıca öğrenim görmek istedikleri programın öğretim dilinde yeterli olduklarını kanıtlamalı veya ilgili dil hazırlık sınıfına devam edip başarılı olmalıdırlar
Önceki Öğrenmenin Tanınması

Türkiyedeki ve yabancı ülkelerdeki yükseköğretim kurumlarından İstanbul Üniversitesine yatay geçiş yapmak isteyen öğrenciler için Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yandal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik ve Üniversitemiz Senatosunun belirlediği esas ve şartlar uygulanır.

Meslek Yüksekokullarından mezun olanların, bitirdikleri alanların devamı niteliğindeki lisans programlarına dikey geçişleri için Meslek Yüksekokulları ve Açık Öğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkındaki Yönetmelik hükümleri uygulanır.

Özel Koşullar Yok
İş Birliği Yok
İş Birliği Olan Yok
Program Başkanı

Vizyon

Türkiye’deki üniversitelerde açılan Radyo ve Televizyon Yayıncılığı Programlarının ilki olan programımızın öncü niteliğini sürdürmek. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Radyo ve Televizyon Teknolojisi Program’ını, küresel boyutta öncü bir marka haline getirmek.

Misyon

Medya sektörünün gereksinim duyduğu her alanda, ulusal ve uluslararası düzeyde teorik ve uygulamalı eğitim almış, tercih edilen, mesleki açıdan yetkin, teknik ara elemanlar yetiştirmek.

Kabul Koşulları

Ortaöğretim kurumlarından mezun olan öğrenciler, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa önlisans eğitimine kabul için YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı)’ye girmeli ve öğrenim görmek istedikleri programın kontenjanı çerçevesinde gerekli puanı almalıdırlar. Yabancı uyruklu öğrenciler ise İÜYÖS (İstanbul Üniversitesi Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı)’e sınavına girmeli ve öğrenim görmek istedikleri programın kontenjanı çerçevesinde gerekli puanı almalıdırlar. Bu öğrenciler ayrıca öğrenim görmek istedikleri programın öğretim dilinde yeterli olduklarını kanıtlamalı veya ilgili dil hazırlık sınıfına devam edip başarılı olmalıdırlar

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024