AĞIZ DİŞ ÇENE HASTALIKLARI VE CERRAHİSİ, DOKTORA PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM)

Genel Bilgi

Açıldığı Yıl Düzey
ISCED Kodu Öğretim Türü
Eğitim Dili Türkçe Kontenjan Ort
Yabancı Dil
Mesleki Eğitim
Kabul Koşulları Yükseköğretim Kurulu, Lisanüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinin koşullarına göre. Web sitesi: http://www.uak.gov.tr/yonetmelik.php
Önceki Öğrenmenin Tanınması

Türkiyedeki ve yabancı ülkelerdeki yükseköğretim kurumlarından İstanbul Üniversitesine yatay geçiş yapmak isteyen öğrenciler için Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yandal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik ve Üniversitemiz Senatosunun belirlediği esas ve şartlar uygulanır.

Meslek Yüksekokullarından mezun olanların, bitirdikleri alanların devamı niteliğindeki lisans programlarına dikey geçişleri için Meslek Yüksekokulları ve Açık Öğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkındaki Yönetmelik hükümleri uygulanır.

Özel Koşullar
İş Birliği
İş Birliği Olan
Program Başkanı Prof. Dr. MEHMET ALİ ERDEM

Vizyon

Akademik alanda uluslararası kabul görmüş, öğrenciler, diş hekimleri, hastalar ve kurumlar tarafından tercih edilen, Türkiye’de lider, dünyada önde gelen eğitim, araştırma ve tedavi merkezi olmak.

Misyon

Ağız, Diş, Çene Cerrahisi Anabilim Dalı, çağdaş eğitim ve öğretim veren, bilimsel araştırma yapan, cerrahi prensipler çerçevesinde cerrahi uygulamalar gerçekleştiren, diş hekimi ve araştırmacı yetiştiren, her türlü cerrahi uygulamalar, yeni teknikler ve malzemeler hakkında bilgi, beceri ve tecrübeyi öğrencilerine, dişhekimlerine aktaran, tıp fakülteleri ve fakültemizin diğer bölümleri ile multidisipliner yaklaşımla çalışan, yetkin kadrosu ile bireysel ve toplumsal düzeyde güvenli sağlık hizmeti veren bir kurumdur.

Kabul Koşulları

Yükseköğretim Kurulu, Lisanüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinin koşullarına göre. Web sitesi: http://www.uak.gov.tr/yonetmelik.php

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024