PEDODONTİ, DOKTORA PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM)

Genel Bilgi

Açıldığı Yıl 1982-1983 Düzey DOKTORA
ISCED Kodu 724 Öğretim Türü Örgün Öğretim
Eğitim Dili Turkish Kontenjan Ort 3
Yabancı Dil YOK
Mesleki Eğitim YOK
Kabul Koşulları Pedodonti Doktora programına kabul edilme kriterleri, T.C. Dişhekimliği Fakültsei mezunu olmak ve İ.Ü. Sağlık Bilimleri Enstitüsü tarafından yürütülen lisansüstü Doktora sınavında başarılı olmaktır.
Önceki Öğrenmenin Tanınması

Türkiyedeki ve yabancı ülkelerdeki yükseköğretim kurumlarından İstanbul Üniversitesine yatay geçiş yapmak isteyen öğrenciler için Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yandal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik ve Üniversitemiz Senatosunun belirlediği esas ve şartlar uygulanır.

Meslek Yüksekokullarından mezun olanların, bitirdikleri alanların devamı niteliğindeki lisans programlarına dikey geçişleri için Meslek Yüksekokulları ve Açık Öğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkındaki Yönetmelik hükümleri uygulanır.

Özel Koşullar Diş Hekimliği Lisans Mezunu olmak
İş Birliği YOK
İş Birliği Olan YOK
Program Başkanı Prof. Dr. ELİF BAHAR TUNA

Vizyon

'Pedodonti' alanında Türkiye'de lider, dünyada önde gelen bir eğitim-öğretim, araştırma ve tedavi kurumu olmaktır.

Misyon

Uluslararası standartlara uygun lisans ve lisansüstü Pedodonti eğitimi vermek;ilgili alanlarda özgün araştırmaları yürütmek, gerçekleştirmek ve yayınlamak; bebeklerde, çocuklarda, genç erişkinlerde ve özel tedavi gereksinimi olan çocuklarda ve gençlerde koruyucu ve tedavi edici ağız diş sağlığı hizmetlerini en üst standartlarda sunmaktır.

Kabul Koşulları

Pedodonti Doktora programına kabul edilme kriterleri, T.C. Dişhekimliği Fakültsei mezunu olmak ve İ.Ü. Sağlık Bilimleri Enstitüsü tarafından yürütülen lisansüstü Doktora sınavında başarılı olmaktır.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024