KANSER BİYOKİMYASI, DOKTORA PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM)

Genel Bilgi

Açıldığı Yıl 1986-1987/ 1993-1994 Düzey Doktora
ISCED Kodu 7/72 Öğretim Türü Örgün Öğretim
Eğitim Dili Turkish Kontenjan Ort
Yabancı Dil YOK
Mesleki Eğitim YOK
Kabul Koşulları İstanbul Üniversitesi Eğitim Öğretim Yönetmeliği ve Senato tarafından kabul edilen başvuru koşulları (ALES, ÜDS veya Dengi sınavları, Mülakat)
Önceki Öğrenmenin Tanınması

Türkiyedeki ve yabancı ülkelerdeki yükseköğretim kurumlarından İstanbul Üniversitesine yatay geçiş yapmak isteyen öğrenciler için Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yandal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik ve Üniversitemiz Senatosunun belirlediği esas ve şartlar uygulanır.

Meslek Yüksekokullarından mezun olanların, bitirdikleri alanların devamı niteliğindeki lisans programlarına dikey geçişleri için Meslek Yüksekokulları ve Açık Öğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkındaki Yönetmelik hükümleri uygulanır.

Özel Koşullar Kimya, Biyoloji Mezunları
İş Birliği YOK
İş Birliği Olan YOK
Program Başkanı Prof. Dr. HADİYE DERYA DURANYILDIZ

Vizyon

Kanserin biyokimyasal temellerinin açıklığa kavuşturulmasına katkıda bulunan, kanserin araştırmalarında güncel teknikleri üst düzeyde kullanabilen, nitelikli mezunları ile uluslararası kabul gören bir program olmak.

Misyon

Programın misyonu, kanser biyokimyası konusunda gerekli bilgiye sahip, bu bilgileri kanseri araştırmalarında uygulamaya aktarabilen donanımlı ve nitelikli bilim adamları yetiştirmektir.

Kabul Koşulları

İstanbul Üniversitesi Eğitim Öğretim Yönetmeliği ve Senato tarafından kabul edilen başvuru koşulları (ALES, ÜDS veya Dengi sınavları, Mülakat)

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024