HEMŞİRELİK ESASLARI, DOKTORA PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM)

Genel Bilgi

Açıldığı Yıl 2002-2003 Düzey Doktora
ISCED Kodu 7-72-723 Öğretim Türü Örgün Öğretim
Eğitim Dili Turkish Kontenjan Ort 4
Yabancı Dil Yok
Mesleki Eğitim Yok
Kabul Koşulları İstanbul Üniversitesi Eğitim Öğretim Yönetmeliği ve Senato tarafından kabul edilen başvuru koşulları (ALES, ÜDS veya Dengi sınavları, Mülakat) Hemşirelik Yüksekokulu ve Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik ve Sağlık Memurluğu Programı mezunu olmak koşulu ile hemşirelikte ya da başka bir programda Yüksek Lisans mezunu olmak (Hemşirelik dışında başka bir programda yükseklisans eğitimini tamamlayanlara bilimsel hazırlık programı uygulanmaktadır).
Önceki Öğrenmenin Tanınması

Türkiyedeki ve yabancı ülkelerdeki yükseköğretim kurumlarından İstanbul Üniversitesine yatay geçiş yapmak isteyen öğrenciler için Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yandal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik ve Üniversitemiz Senatosunun belirlediği esas ve şartlar uygulanır.

Meslek Yüksekokullarından mezun olanların, bitirdikleri alanların devamı niteliğindeki lisans programlarına dikey geçişleri için Meslek Yüksekokulları ve Açık Öğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkındaki Yönetmelik hükümleri uygulanır.

Özel Koşullar Doğrudan Kabul:Hemşirelik Lisans yada Sağlık Memurluğu (yalnızca Toplum Sağlığı Bölümü mezunları başvurabilir) Lisans mezunu olmak koşulu ile Hemşirelik programında yüksek lisans mezunu olmak. Bilimsel Hazırlık Koşuluyla Kabul:Hemşirelik yada Sağlık Memurluğu (yalnızca Toplum Sağlığı Bölümü mezunları başvurabilir) Lisans mezunu olup Hemşirelik programı dışında başka bir yüksek lisans program mezunlarına bilimsel hazırlık programı uygulanır.
İş Birliği Yok
İş Birliği Olan Yok
Program Başkanı

Vizyon

Alanında ulusal düzeydeki lisans ve lisansüstü programlara rehberlik eden, gelişmelere yön veren, uluslararası düzeyde ise bilimsel olarak etkin olan bir program olmak.

Misyon

Hemşirelik felsefesi, evrensel etik ilkeler ve hemşirelik değerleri doğrultusunda birey, aile ve toplumun sağlık bakımı gereksinimlerini karşılamada yaratıcı, eleştirel düşünmeyi ve bilimselliği ilke edinmiş, mesleki çalışmaları ile hemşireliğin gelişimine katkıda bulunacak profesyonel hemşireler yetiştirmesini sağlayan çağdaş eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdürmek ve geliştirmek.

Kabul Koşulları

İstanbul Üniversitesi Eğitim Öğretim Yönetmeliği ve Senato tarafından kabul edilen başvuru koşulları (ALES, ÜDS veya Dengi sınavları, Mülakat) Hemşirelik Yüksekokulu ve Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik ve Sağlık Memurluğu Programı mezunu olmak koşulu ile hemşirelikte ya da başka bir programda Yüksek Lisans mezunu olmak (Hemşirelik dışında başka bir programda yükseklisans eğitimini tamamlayanlara bilimsel hazırlık programı uygulanmaktadır).

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024