PERİODONTOLOJİ,DOKTORA PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM)

Genel Bilgi

Açıldığı Yıl Düzey
ISCED Kodu Öğretim Türü
Eğitim Dili Türkçe Kontenjan Ort
Yabancı Dil
Mesleki Eğitim
Kabul Koşulları
Önceki Öğrenmenin Tanınması

Türkiyedeki ve yabancı ülkelerdeki yükseköğretim kurumlarından İstanbul Üniversitesine yatay geçiş yapmak isteyen öğrenciler için Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yandal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik ve Üniversitemiz Senatosunun belirlediği esas ve şartlar uygulanır.

Meslek Yüksekokullarından mezun olanların, bitirdikleri alanların devamı niteliğindeki lisans programlarına dikey geçişleri için Meslek Yüksekokulları ve Açık Öğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkındaki Yönetmelik hükümleri uygulanır.

Özel Koşullar
İş Birliği
İş Birliği Olan
Program Başkanı Prof. Dr. ÜLKÜ BAŞER

Vizyon

Program, alanında ileri düzeyde bilgi sahibi olan, çağdaş ve güncel gelişmelerden haberdar olan, güçlü araştırma becerilerine sahip, eleştirel ve analitik düşünme yeteneğini geliştirmiş bireyler yetiştirmeyi hedefler. Öğrencilerine hasta merkezli bir yaklaşım benimseterek, etik değerlere uygun bir şekilde hasta bakımı sağlamalarını teşvik eder. Program, öğrencilere liderlik becerileri kazandırarak, mesleki gelişimlerine destek olur. Hekimlerin, mesleklerinde liderlik rollerini üstlenmelerini ve sektöre yön veren isimler haline gelmeleri yolunda beceri kazandırmayı hedefler.

Misyon

Doktora adayına, diş eti hastalıkları, periodontal cerrahi ve implantoloji gibi konularda derinlemesine bilgi ve beceri kazandırmayı amaçlar. Bilimsel araştırma becerileri kazandırarak, periodontoloji alanındaki bilgiyi genişletmeye ve geliştirmeye yönelik katkıda bulunmalarını hedefler. Akademik roller için hazırlanan doktora öğrencisinin öğretme ve iletişim becerilerinin geliştirilmesine olanak tanınır; araştırma bulgularını bilimsel dergilerde yayınlama ve konferanslarda sunma konusunda teşvik edilir. Program, toplumun ağız ve diş sağlığına katkıda bulunmayı amaçlar. Bu, öğrencilerin toplum hizmetine duyarlılıklarını artırarak, kamu sağlığına yönelik bilinçli bir yaklaşım geliştirmelerine olanak tanır.

Kabul Koşulları

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024