İŞLETME (İKTİSAT), TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM)

Genel Bilgi

Açıldığı Yıl 1984-1985 / 1984-1985 Düzey Lisansüstü
ISCED Kodu 0419: İşletme ve Yönetim, başka yerde sınıflandırılmamış (04.9 - 349) 0411: Muhasebe ve Vergilendirme (04.3 - 344) 0412: Finans, Bankacılık ve Sigortacılık (343) 0414: Pazarlama ve Reklamcılık (04.7, 15.3 - 342) 0410: İşletme ve Yönetim, daha fazla tanımlanmamış (04.0, 04.1, 04.2 - 3, 34, 340) Öğretim Türü Örgün Öğretim
Eğitim Dili Türkçe Kontenjan Ort 20
Yabancı Dil Bulunmuyor
Mesleki Eğitim Bulunmuyor
Kabul Koşulları 1. Lisans mezunu olmak 2. Ales sınavına girmiş ve yeterli puanı almış olmak 3. ÜDS/KPDS veya eğdeğerliği YÖK tarafından kabul edilmiş Yabancı Dil sınavlarından birine girmiş ve yeterli puanı almış olmak. 4. Anabilim Dalı tarafından yapılan mülakatta başarılı olmak. Minimum kabul puanları ve ağırlıkları İstanbul Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği ve Senatonun belirlediği koşullar çerçevesinde saptanmaktadır.
Önceki Öğrenmenin Tanınması

Türkiyedeki ve yabancı ülkelerdeki yükseköğretim kurumlarından İstanbul Üniversitesine yatay geçiş yapmak isteyen öğrenciler için Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yandal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik ve Üniversitemiz Senatosunun belirlediği esas ve şartlar uygulanır.

Meslek Yüksekokullarından mezun olanların, bitirdikleri alanların devamı niteliğindeki lisans programlarına dikey geçişleri için Meslek Yüksekokulları ve Açık Öğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkındaki Yönetmelik hükümleri uygulanır.

Özel Koşullar Öğrencilerin lisansta/yüksek lisansta almış olduğu derslere bakılarak Muhasebe, Finans, Yönetim ve Pazarlama gibi temel derslerde eksiği olanların lisans programından bilimsel hazırlık derslerini almaları istenmektedir.a
İş Birliği İşletme (İktisat) Tezli Yüksek Lisans programına eşdeğer programlara sahip olan ve bu tür diplomaları sunan okullarla işbirliği yapıyoruz. Akademik ortaklıklar mümkündür ve teşvik edilmektedir.
İş Birliği Olan Bulunmuyor
Program Başkanı

Vizyon

Vizyonumuz, ulusal İşletme eğitimi standartlarını yükselten ve uluslararası düzeylere ulaşan tezli bir yüksek lisans programı oluşturmaktır. Programa kayıtlı öğrencilerin akademik ihtiyaçlarını tam anlamıyla karşılamayı ve hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olmayı amaçlıyoruz. Uluslararası düzeyde İşletme alanında nitelikli eğitim sağlayarak mezunlarımızı gelecekteki hedeflerine ulaşmada desteklemeyi hedefliyoruz. İşletme alanındaki araştırmalarımız ve yayınlarımızla saygın ve öncü bir program olarak kabul edilmeyi ve yüksek kalite standartlarını benimsemeyi ve uygulamayı hedefliyoruz.

Misyon

Akademik kariyerine devam edip doktora yapacak öğrenciler için sağlam bir bilimsel araştırma temeli oluşturabilmek. Profesyonel kariyerine devam edecek öğrencilerin işlerinde bilimsel yayınlardan faydalanabilecek düzeye gelmelerini sağlamak.

Kabul Koşulları

1. Lisans mezunu olmak 2. Ales sınavına girmiş ve yeterli puanı almış olmak 3. ÜDS/KPDS veya eğdeğerliği YÖK tarafından kabul edilmiş Yabancı Dil sınavlarından birine girmiş ve yeterli puanı almış olmak. 4. Anabilim Dalı tarafından yapılan mülakatta başarılı olmak. Minimum kabul puanları ve ağırlıkları İstanbul Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği ve Senatonun belirlediği koşullar çerçevesinde saptanmaktadır.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024