MİKROBİYOLOJİ (CERRAHPAŞA TIP), TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM)

Genel Bilgi

Açıldığı Yıl 1990 Düzey
ISCED Kodu Öğretim Türü Örgün Öğretim
Eğitim Dili Turkish Kontenjan Ort 5
Yabancı Dil -
Mesleki Eğitim Mesleki hazırlık eğitimi değildir
Kabul Koşulları a) Lisans derecesine sahip olmak b) Başka bir yükseköğretim programında kayıtlı olmamak c) İlânda yazılı süre içinde ilgili enstitüye başvurmak d) ALES sınavından 55 puandan az olmamak üzere Yükseköğretim Kurulunca belirlenen esaslara göre senatonun kabul ettiği puanı almış olmak e) YDS veya eşdeğeri sınavdan Senatoca belirlenen yabancı dil puanını almış olmak. f). Başvurdukları programın anabilim dalında yapılacak genel kültür sınavında ve yetenek sınavında başarılı olmak.(Tezli yüksek lisans programlarına kabul edilebilmek için giriş notunun en az 65 olması gerekir).
Önceki Öğrenmenin Tanınması

Türkiyedeki ve yabancı ülkelerdeki yükseköğretim kurumlarından İstanbul Üniversitesine yatay geçiş yapmak isteyen öğrenciler için Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yandal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik ve Üniversitemiz Senatosunun belirlediği esas ve şartlar uygulanır.

Meslek Yüksekokullarından mezun olanların, bitirdikleri alanların devamı niteliğindeki lisans programlarına dikey geçişleri için Meslek Yüksekokulları ve Açık Öğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkındaki Yönetmelik hükümleri uygulanır.

Özel Koşullar Biyoloji Lisans, Eczacılık Lisans (4 yıllık), Gıda Mühendisliği Lisans, Kimya Lisans, Kimya Mühendisliği Lisans, Tıbbi Biyolojik Bilimler Bölümü Lisans, Moleküler Biyoloji Lisans, Genetik Lisans, Moleküler Biyoloji ve Genetik Lisans, Genetik ve Biyoinformatik/İnformasyon Lisans, Biyoteknoloji Lisans, Gen Mühendisliği Lisans, Biyomedikal Mühendisliği Lisans, Beslenme ve Diyetetik Lisans, Çevre Mühendisliği Lisans mezunları programa kabul edilmektedir.
İş Birliği İstanbul Üniversitesi,İstanbul Tıp Fakültesi,Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalında uygulanan Yüksek Lisans programı ile iş birliği içindedir.
İş Birliği Olan -
Program Başkanı

Vizyon

Teorik bilgilerin verilmesi yanı sıra, laboratuar çalışmaları ile teknik becerilerin kazandırılmasına, bilgiye ulaşabilme, araştırma yapabilme, deney planlayabilme, problem çözebilme,deney sonuçlarını yorumlayabilme, sunum yapabilme, mikrobiyoloji ve klinik mikrobiyoloji ile ilgili konularda strateji geliştirebilme yetilerini kazandırmaya dayalı bir eğitim modeli sunarak mikrobiyoloji yüksek lisans eğitimi sonunda uluslar arası platformda tercih edilen,çağdaş teknolojiyi kullanabilen ve modern tıbba destek sunacak düzeyde faaliyet sürdürebilen insanlar yetiştirmektir.

Misyon

Bu programın misyonu Tıbbi mikrobiyoloji alanında temel bilgileri kazandırarak mikrobiyoloji bilimine katkıda bulunacak bilimsel çalışmalarda yer alabilecek yetkinliğe ulaşmış, mikrobiyoloji alanında daha derin bilgileri kavrayıp yorumlayabilecek bilim adamları yetiştirmektir

Kabul Koşulları

a) Lisans derecesine sahip olmak b) Başka bir yükseköğretim programında kayıtlı olmamak c) İlânda yazılı süre içinde ilgili enstitüye başvurmak d) ALES sınavından 55 puandan az olmamak üzere Yükseköğretim Kurulunca belirlenen esaslara göre senatonun kabul ettiği puanı almış olmak e) YDS veya eşdeğeri sınavdan Senatoca belirlenen yabancı dil puanını almış olmak. f). Başvurdukları programın anabilim dalında yapılacak genel kültür sınavında ve yetenek sınavında başarılı olmak.(Tezli yüksek lisans programlarına kabul edilebilmek için giriş notunun en az 65 olması gerekir).

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024