KADIN SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI HEMŞİRELİĞİ, TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM)

Genel Bilgi

Açıldığı Yıl 1982 Düzey Yüksek Lisans
ISCED Kodu 0913 Öğretim Türü Örgün Öğretim
Eğitim Dili Turkish Kontenjan Ort 5
Yabancı Dil İngilizce
Mesleki Eğitim Yok
Kabul Koşulları İstanbul Üniversitesi Eğitim Öğretim Yönetmeliği ve Senato tarafından kabul edilen başvuru koşulları (ALES, YDS veya Dengi sınavları, Mülakat)
Önceki Öğrenmenin Tanınması

Türkiyedeki ve yabancı ülkelerdeki yükseköğretim kurumlarından İstanbul Üniversitesine yatay geçiş yapmak isteyen öğrenciler için Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yandal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik ve Üniversitemiz Senatosunun belirlediği esas ve şartlar uygulanır.

Meslek Yüksekokullarından mezun olanların, bitirdikleri alanların devamı niteliğindeki lisans programlarına dikey geçişleri için Meslek Yüksekokulları ve Açık Öğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkındaki Yönetmelik hükümleri uygulanır.

Özel Koşullar Hemşirelik, Ebelik ya da Sağlık Memurluğu (yalnızca Toplum Sağlığı Bölümü mezunları başvurabilir) Lisans mezunu olmak
İş Birliği Yok
İş Birliği Olan Yok
Program Başkanı

Vizyon

Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği uzmanlık alanıyla ilgili bakımın geliştirilmesinde lider/profesyonel rol üstlenen mezunlarıyla uluslararası kabul gören bir program olmaktır.

Misyon

Ülkenin sağlık bakımı gereksinimleri doğrultusunda yaratıcı ve bilimsel düşünen, Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği alanında bilim uzmanı (MSc.) ünvanına sahip hemşireler yetiştirmektir.

Kabul Koşulları

İstanbul Üniversitesi Eğitim Öğretim Yönetmeliği ve Senato tarafından kabul edilen başvuru koşulları (ALES, YDS veya Dengi sınavları, Mülakat)

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024