BESLENME (İST_İÇ HASTALIKLARI) ,TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM)

Genel Bilgi

Açıldığı Yıl 1985 Düzey Yüksek Lisans
ISCED Kodu 1116 Öğretim Türü Örgün Öğretim
Eğitim Dili Turkish Kontenjan Ort 2
Yabancı Dil YOK
Mesleki Eğitim YOK
Kabul Koşulları İstanbul Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı, İstanbul Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı
Önceki Öğrenmenin Tanınması

Türkiyedeki ve yabancı ülkelerdeki yükseköğretim kurumlarından İstanbul Üniversitesine yatay geçiş yapmak isteyen öğrenciler için Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yandal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik ve Üniversitemiz Senatosunun belirlediği esas ve şartlar uygulanır.

Meslek Yüksekokullarından mezun olanların, bitirdikleri alanların devamı niteliğindeki lisans programlarına dikey geçişleri için Meslek Yüksekokulları ve Açık Öğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkındaki Yönetmelik hükümleri uygulanır.

Özel Koşullar Biyoloji Lisans, Eczacılık Lisans (4 yıllık), Gıda Mühendisliği Lisansi, Hemşirelik Lisans, Kimya Lisans, Kimya Mühendisliği Lisans, Sağlık Teknolojisi (Beslenme, Diyetetik) Lisans, Tıbbi Biyolojik Bilimler Bölümü Lisans, Ziraat Mühendisliği Lisans Bölümü mezunları başvurabilir.
İş Birliği YOK
İş Birliği Olan YOK
Program Başkanı

Vizyon

Beslenme biliminin kapsamındaki temel ve güncel bilgiler; kronik hastalıkların önlenmesi ile ilgili gelişmeler; beslenme kökenli hastalıkların tedavisinde güncel bilgilere sahip alanında yetkin insanlar yetiştiren, ulusal ve uluslararası düzeyde saygın ve öncü bir kurum olmak.

Misyon

Sağlıklı beslenmenin önemi konusunda bilgi ve beceri kazanıp sağlıklı beslenme önerileri yapabilir yeterliliğe sahip ulusal ve uluslararası düzeyde bilime katkı yapacak, yaratıcı, çağdaş ve bilimsel düşünceye sahip, alanında yetkin insanlar yetiştirmek.

Kabul Koşulları

İstanbul Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı, İstanbul Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024