ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ, TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM)

Genel Bilgi

Açıldığı Yıl 21 Nisan 1971/1988-1989 Düzey Yüksek Lisans
ISCED Kodu Temel Alan 22 Eğitim ve Öğretim Alanı 224 Öğretim Türü Örgün Öğretim
Eğitim Dili Türkçe Kontenjan Ort 10
Yabancı Dil
Mesleki Eğitim
Kabul Koşulları Lisans mezunu olmak. ALES veya eşdeğeri sınavdan Yükseköğretim Kurulunca belirlenen esaslara göre Senatonun kabul ettiği puanı almış olmaları ve YDS/YÖKDİL' den en az 50 puan veya eşdeğeri sınavdan bu puan muadili puan almış olmaları gerekir. Senato tarafından belirlenen koşul ve değerlendirme yöntemlerini sağlamış olmak.
Önceki Öğrenmenin Tanınması

Türkiyedeki ve yabancı ülkelerdeki yükseköğretim kurumlarından İstanbul Üniversitesine yatay geçiş yapmak isteyen öğrenciler için Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yandal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik ve Üniversitemiz Senatosunun belirlediği esas ve şartlar uygulanır.

Meslek Yüksekokullarından mezun olanların, bitirdikleri alanların devamı niteliğindeki lisans programlarına dikey geçişleri için Meslek Yüksekokulları ve Açık Öğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkındaki Yönetmelik hükümleri uygulanır.

Özel Koşullar
İş Birliği Diğer üniversitelerin Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Anabilim Dalları ve Türkiye Cumhuriyeti Tarihi Anabilim Dalları ile ortak diploma işbirliği olanakları vardır. Bu konudaki girişimlerimiz devam etmektedir.
İş Birliği Olan Enstitümüzde yapılan yüksek lisans ve doktora tezleri ile yine enstitümüze ait olan Yakın Dönem Türkiye Araştırmaları dergisi Türkiye'de bulunan tüm Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüleri'ne periyodik olarak gönderilmektedir.
Program Başkanı

Vizyon

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu öncesi ve sonrasına ait tarihi kaynakları tarih metodunu kullanarak, objektif bir yaklaşımla ele alarak Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi ve Türkiye Cumhuriyeti Tarihi alanlarında bilimsel araştırma, inceleme ve yayın yapmak.

Misyon

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi ve Türkiye Cumhuriyeti Tarihi alanlarında uzman yetiştirmek.

Kabul Koşulları

Lisans mezunu olmak. ALES veya eşdeğeri sınavdan Yükseköğretim Kurulunca belirlenen esaslara göre Senatonun kabul ettiği puanı almış olmaları ve YDS/YÖKDİL' den en az 50 puan veya eşdeğeri sınavdan bu puan muadili puan almış olmaları gerekir. Senato tarafından belirlenen koşul ve değerlendirme yöntemlerini sağlamış olmak.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024