SİYASET BİLİMİ VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER (İNGİLİZCE), LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM)

Genel Bilgi

Açıldığı Yıl 2018-2019 Düzey Lisans
ISCED Kodu Genel Alan Kodu: 3, Temel Alan Kodu: 31, Eğitim ve Öğretim Alanı: 313 Öğretim Türü Örgün Öğretim
Eğitim Dili İngilizce Kontenjan Ort 32
Yabancı Dil İngilizce
Mesleki Eğitim Yok
Kabul Koşulları T.C. vatandaşı öğrenciler için ÖSYM kayıt şartları uygulanmaktadır, ÖSYM'nin her yıl yaptığı ilgili sınavlar (LYS-EA2) ile öğrenci kabul edilmektedir. Yabancı uyruklu öğrenciler için "Yurtdışından veya Yabancı Uyruklu Öğrenci sınavı (İÜYÖS)"; Yatay ve Dikey Geçişler için İ.Ü. Yatay ve Dikey Geçiş Koşulları Yönergesi, Çiftanadal/Yandal Programları için İ.Ü. Çiftanadal/Yandal Yönergesi koşulları uygulanmaktadır.
Önceki Öğrenmenin Tanınması

Türkiyedeki ve yabancı ülkelerdeki yükseköğretim kurumlarından İstanbul Üniversitesine yatay geçiş yapmak isteyen öğrenciler için Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yandal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik ve Üniversitemiz Senatosunun belirlediği esas ve şartlar uygulanır.

Meslek Yüksekokullarından mezun olanların, bitirdikleri alanların devamı niteliğindeki lisans programlarına dikey geçişleri için Meslek Yüksekokulları ve Açık Öğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkındaki Yönetmelik hükümleri uygulanır.

Özel Koşullar Programa özel kabul koşulu bulunmamaktadır.
İş Birliği Programımızın, İstanbul Üniversitesi'nin birçok programı ile çift anadal ve yandal programları çerçevesinde işbirliği bulunmaktadır. Erasmus programı, Mevlana programı ve üniversiteler arası ikili anlaşmalar çerçevesinde uluslararası öğrenci değişimi, Farabi Programı çerçevesinde ise ulusal düzeyde öğrenci değişimi uygulaması yapılmaktadır.
İş Birliği Olan Programımız öğrencileri, şu fakülteler ve bölümler tarafından yürütülen lisans programlarıyla çift anadal yapma olanağına sahiptirler: Edebiyat Fakültesi (Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü, Çeviribilim, Doğu Dilleri ve Edebiyatları Bölümü, Slav Dilleri ve Edebiyatları Bölümü, Sosyoloji Bölümü, Coğrafya Bölümü, Antropoloji, Psikoloji), Hukuk Fakültesi, İlahiyat Fakültesi (Tüm Bölümler), İktisat Fakültesi (Tüm Bölümler), İletişim Fakültesi (Tüm Bölümler), İşletme Fakültesi (Tüm Bölümler) Siyasal Bilgiler Fakültesi (Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi ve İşletme bölümleri). Programımız öğrencileri Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Lisans Programı, Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Lisans Programı, İktisat ve İşletme fakültelerinin tüm lisans programları, ve Edebiyat Fakültesi Sosyoloji ve Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü lisans programlarında yandal programına kaydolabilmektedir. 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında 19, Bahar Yarıyılında 45 öğrenci Erasmus+ Programı çerçevesinde yurtdışı üniversitelerde eğitim görmüştür. Aynı eğitim-öğretim yılında yurtdışı programlardan lisans programlarımıza gelen uluslararası değişim öğrencilerinin sayısı Güz yarıyılında 10, Bahar yarıyılında 19’dur.
Program Başkanı Prof. Dr. ATEŞ USLU

Vizyon

Programımız, siyaset bilimi, uluslararası ilişkiler, siyasi tarih ve uluslararası hukuk alanlarında güncel teorik bilgi sağlama taahhüdünde bulunmaktadır. Araştırma odaklı bir kurum olarak, öğretimin temeli olarak araştırmanın önemini kabul ediyor ve programımızın tüm yönlerinde bilimsel mükemmelliği teşvik ediyoruz. Misyonumuz, eleştirel düşünceyi, akademik özgürlüğü ve sosyal adaleti destekleyen uluslararası ve çok kültürlü bir öğrenme ortamı yaratmak; aynı zamanda öğrenci ve akademik personel değişimine yönelik geniş bir fırsat yelpazesi sunmak ve bunu küresel düzeyde gerçekleştirmektir. Araştırmaya odaklı öğretime verdiğimiz önemle, siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler alanlarındaki bilgi ilerlemesine katkıda bulunmayı ve öğrencilerimizi akademide, kamu hizmetinde ve özel sektörde başarılı kariyerlere hazırlamayı hedefliyoruz.

Misyon

Programımız, öğrencilerin siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler alanında araştırma odaklı bir eğitim ortamına erişim sağlamalarını amaçlamaktadır. Araştırma üniversitesi statüsüne sahip olan İstanbul Üniversitesi, bilimsel araştırmayı öğretimin temeli olarak kabul etmektedir; programımız da bu ilke çerçevesinde işlemektedir. Programımız, akademik özgürlüğü, eleştirel düşünceyi, sosyal adaleti, demokrasiyi ve bilimsel mükemmelliği destekleme hedefine sahiptir.

Kabul Koşulları

T.C. vatandaşı öğrenciler için ÖSYM kayıt şartları uygulanmaktadır, ÖSYM'nin her yıl yaptığı ilgili sınavlar (LYS-EA2) ile öğrenci kabul edilmektedir. Yabancı uyruklu öğrenciler için "Yurtdışından veya Yabancı Uyruklu Öğrenci sınavı (İÜYÖS)"; Yatay ve Dikey Geçişler için İ.Ü. Yatay ve Dikey Geçiş Koşulları Yönergesi, Çiftanadal/Yandal Programları için İ.Ü. Çiftanadal/Yandal Yönergesi koşulları uygulanmaktadır.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024