SU ÜRÜNLERİ İŞLEME TEKNOLOJİSİ, TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM)

Genel Bilgi

Açıldığı Yıl 2018 Düzey Yüksek Lisans
ISCED Kodu 62 Öğretim Türü Örgün Öğretim
Eğitim Dili Türkçe Kontenjan Ort 2
Yabancı Dil
Mesleki Eğitim Var
Kabul Koşulları İstanbul Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğine göre; ALES veya eşdeğeri sınav notu, yabancı dil notu, yüksek lisans dersleri not ortalaması ve mülâkat sonuçları, Yönetmelikte belirtilen asgari notlardan az olmamak üzere ilgili enstitü yönetim kurulunun teklifi ve Senato kararıyla belirlenir.
Önceki Öğrenmenin Tanınması

Türkiyedeki ve yabancı ülkelerdeki yükseköğretim kurumlarından İstanbul Üniversitesine yatay geçiş yapmak isteyen öğrenciler için Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yandal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik ve Üniversitemiz Senatosunun belirlediği esas ve şartlar uygulanır.

Meslek Yüksekokullarından mezun olanların, bitirdikleri alanların devamı niteliğindeki lisans programlarına dikey geçişleri için Meslek Yüksekokulları ve Açık Öğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkındaki Yönetmelik hükümleri uygulanır.

Özel Koşullar Su Bilimleri Fakültesi mezunlarından Bilimsel Hazırlık Programı uygulanmaksızın öğrenci kabul edilir. Su Ürünleri Mühendisliği, Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği, Gıda Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Çevre, Kimya, Biyoloji, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Biyoteknoloji, Tıp ve Sağlık Bilimleri Fakülteleri programlarından mezun olanların transkriptleri incelenerek aldıkları dersler doğrultusunda Bilimsel Hazırlık Programı uygulanıp uygulanmayacağına karar verilecektir. Diğer lisans bölümlerinden mezun olanlar ise Anabilim Dalınca belirlenecek olan Bilimsel Hazırlık Programı uygulanarak yüksek lisansa kabul edilecektir.
İş Birliği Yok
İş Birliği Olan Yok
Program Başkanı Prof. Dr. NURAY ERKAN ÖZDEN

Vizyon

Su ürünleri işleme teknolojisi alanındaki sorunların çözümüne bilimsel bakış açısıyla yaklaşan sektör ile işbirliğini geliştiren, ülke ekonomisine katkıda bulunan uzman bireyler yetiştirmek.

Misyon

Su ürünlerinin hasadından tüketimine kadar olan tüm aşamalarda çok yönlü bilimsel araştırmalar yoluyla modern ve yeni teknolojileri kullanmak, geliştirmek, günümüz teknolojilerini ülkemiz koşullarına uyarlamak, bu sayede bilim dünyasına ve sektöre öncülük etmektir. Uluslararası standartlarda, düşünmeye ve irdelemeye yatkın, donanımlı lisansüstü düzeyde eğitim vermektir.

Kabul Koşulları

İstanbul Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğine göre; ALES veya eşdeğeri sınav notu, yabancı dil notu, yüksek lisans dersleri not ortalaması ve mülâkat sonuçları, Yönetmelikte belirtilen asgari notlardan az olmamak üzere ilgili enstitü yönetim kurulunun teklifi ve Senato kararıyla belirlenir.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024