MADEN MÜHENDİSLİĞİ, LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM)

Genel Bilgi

Açıldığı Yıl 1991 Düzey Lisans
ISCED Kodu 52 Öğretim Türü Örgün Öğretim
Eğitim Dili Turkish Kontenjan Ort 60
Yabancı Dil Yok
Mesleki Eğitim Maden Mühendisliği
Kabul Koşulları Bölüme kayıt yaptırmak isteyen öğrenci, üniversitenin akademik ve yasal mevzuatı çerçevesinde ÖSYM tarafından belirlenen süreçleri tamamlamak / sınavları başarmış olmak zorundadır. Yurtiçi veya dışında eşdeğer programda öğrenimine başlamış bir öğrenci yatay geçiş için başvuru yapabilir. Öğrencilerin kabulü dönem başlamadan, her bir öğrencinin şartları ve başvuru yaptığı derece dikkate alınarak incelenir ve özel olarak değerlendirilir. Üniversiteye giriş hakkında daha etraflı bilgi Kurum Tanıtım Kataloğunda mevcuttur.
Önceki Öğrenmenin Tanınması

Türkiyedeki ve yabancı ülkelerdeki yükseköğretim kurumlarından İstanbul Üniversitesine yatay geçiş yapmak isteyen öğrenciler için Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yandal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik ve Üniversitemiz Senatosunun belirlediği esas ve şartlar uygulanır.

Meslek Yüksekokullarından mezun olanların, bitirdikleri alanların devamı niteliğindeki lisans programlarına dikey geçişleri için Meslek Yüksekokulları ve Açık Öğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkındaki Yönetmelik hükümleri uygulanır.

Özel Koşullar Yok
İş Birliği Jeoloji, Kimya, İnşaat ve Endüstri Mühendisliği Anabilim Dallarının bazı temel derslerinde destek alınmaktadır.
İş Birliği Olan Yok
Program Başkanı

Vizyon

Bilimsel ve endüstriyel araştırmalarla desteklenen ve sürekli güncelleştirilebilen lisans ve lisansüstü eğitim programları oluşturmak, ulusal ve uluslararası alanlarda madencilik ve madencilik ile ilgili diğer faaliyetlerde çalışabilecek, teknik ve eğitim anlamında iyi bir donanıma sahip rekabetçi ve takım çalışmasına uyumlu, kariyerleri boyunca yeniliklere açık aynı zamanda toplumsal hassasiyetlere saygılı Maden Mühendisleri yetiştirmektir.

Misyon

Dünyadaki teknolojik gelişmeleri ve mühendislik uygulamalarını takip ederek geliştiren, akademik araştırmalarında ve uygulamalarında güncel teknolojiyi ve bilimsel cihazları kullanan, çalışmalarını toplumsal ve ulusal değerlerimize sorumluluk bilinciyle gerçekleştirecek, mesleki etik değerlerine saygılı, yaratıcı, girişimci ve liderlik özelliklerine sahip çağdaş mühendisler yetiştirmek, çağdaş ve dinamik, bilimsel bir eğitim vermektir.

Kabul Koşulları

Bölüme kayıt yaptırmak isteyen öğrenci, üniversitenin akademik ve yasal mevzuatı çerçevesinde ÖSYM tarafından belirlenen süreçleri tamamlamak / sınavları başarmış olmak zorundadır. Yurtiçi veya dışında eşdeğer programda öğrenimine başlamış bir öğrenci yatay geçiş için başvuru yapabilir. Öğrencilerin kabulü dönem başlamadan, her bir öğrencinin şartları ve başvuru yaptığı derece dikkate alınarak incelenir ve özel olarak değerlendirilir. Üniversiteye giriş hakkında daha etraflı bilgi Kurum Tanıtım Kataloğunda mevcuttur.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024