KİMYA, LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM)

Genel Bilgi

Açıldığı Yıl 1983 Düzey Lisans
ISCED Kodu 44 Öğretim Türü Örgün Öğretim
Eğitim Dili Turkish Kontenjan Ort 80
Yabancı Dil % 30 İngilizce
Mesleki Eğitim
Kabul Koşulları ÖSYM nin belirlemiş olduğu taban puana göre
Önceki Öğrenmenin Tanınması

Türkiyedeki ve yabancı ülkelerdeki yükseköğretim kurumlarından İstanbul Üniversitesine yatay geçiş yapmak isteyen öğrenciler için Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yandal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik ve Üniversitemiz Senatosunun belirlediği esas ve şartlar uygulanır.

Meslek Yüksekokullarından mezun olanların, bitirdikleri alanların devamı niteliğindeki lisans programlarına dikey geçişleri için Meslek Yüksekokulları ve Açık Öğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkındaki Yönetmelik hükümleri uygulanır.

Özel Koşullar yok
İş Birliği İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi bünyesinde bulunan bölüm kurulunca belirlenen mühendislik bölümleriyle, İÜ Eczacılık Fakültesiyle, yandal ya da çift anadal yapabilirler.
İş Birliği Olan İstanbul Üniversitesinin Kimya Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Çevre Mühendisliği, Metalurji Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği Bölümlerinde öğrencilerimizden yandal ve çift anadal programlarına devam edenler bulunmaktadır. Aynı şekilde İstanbul Üniversitesinin Kimya Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Çevre Mühendisliği, Metalurji Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği Bölümlerinden öğrenciler bölümümüzde yandal ve çift anadal programına devam edenler vardır.
Program Başkanı

Vizyon

Ülkemizin ilk kimya eğitim ve araştırma kurumu olma özelliğini geleceğe taşıyarak, verilen eğitim ile kimya konusunda Türkiye'nin bilgi, beceri ve yetkinliklerine sahip eleman gereksinimini karşılamada uluslarararası düzeyde öncü olmak.

Misyon

Kimya ve ilgili alanlardaki bilimsel gelişmelere açık, bilgisini ve yaratıcılığını birleştirebilen, deneysel beceriyi üst düzeyde edinmiş kimyagerler yetiştirerek, evrensel bilim ve ülke gereksinimlerini karşılayacak nitelikli araştırmalar yapmak ve yayınlamak, eğitim, araştırma ve uygulamada toplum ve endüstriye katkı sağlamak.

Kabul Koşulları

ÖSYM nin belirlemiş olduğu taban puana göre

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024