ALMANCA ÖĞRETMENLİĞİ, LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM)

Genel Bilgi

Açıldığı Yıl 1982–1983 eğitim-öğretim yılında Edebiyat Fakültesi’ne bağlı olarak, 1999–2000 eğitim-öğretim yılından itibaren de Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi’ne bağlı olarak eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir. Düzey Lisans
ISCED Kodu 14 Öğretim Türü Örgün Öğretim
Eğitim Dili Almanca Kontenjan Ort 65
Yabancı Dil Yok
Mesleki Eğitim Yok
Kabul Koşulları Öğrenci ÖSYM tarafından yapılan YGS sınavında gerekli puanı alarak programa kabul edilmektedir. YGS puan türü DİL'dır. Yabancı uyruklu öğrenciler, afla gelen ve yatay-dikey geçişle gelen öğrenciler ise, Rektörlükçe belirlenmiş özel koşulları sağlayarak bu programa kabul edilirler.
Önceki Öğrenmenin Tanınması

Türkiyedeki ve yabancı ülkelerdeki yükseköğretim kurumlarından İstanbul Üniversitesine yatay geçiş yapmak isteyen öğrenciler için Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yandal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik ve Üniversitemiz Senatosunun belirlediği esas ve şartlar uygulanır.

Meslek Yüksekokullarından mezun olanların, bitirdikleri alanların devamı niteliğindeki lisans programlarına dikey geçişleri için Meslek Yüksekokulları ve Açık Öğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkındaki Yönetmelik hükümleri uygulanır.

Özel Koşullar Yabancı dil sınavına Almancadan girmek zorunludur.
İş Birliği Öğrenciler gerekli koşulları sağladıkları takdirde diğer Programlarda Çift Anadal veya Yandal yapma olanakları bulunmaktadır.
İş Birliği Olan Almanca Öğretmenliği programı öğrencileri fakültemiz dahilinde aşağıda belirtilen programlarda Yandal ve Çift Anadal eğitimi yapabilmekteler: Yandal yapılabilen programlar: Sınıf Öğretmenliği, Sosyal Bilgiler Öğretmenliği, İngilizce Öğretmenliği (Anabilim Dalı'nın yapacağı dil sınavından en az 80/100 almak), Fransızca Öğretmenliği, Türkçe Öğretmenliği, Üstün Zekalılar Öğretmenliği, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık,İlköğretim Bölümü Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Çiftanadal yapılabilen programlar: Sınıf Öğretmenliği, Sosyal Bilgiler Öğretmenliği, İngilizce Öğretmenliği ((Anabilim Dalı'nın yapacağı dil sınavından en az 80/100 almak), Fransızca Öğretmenliği, Türkçe Öğretmenliği, Üstün Zekalılar Öğretmenliği, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık,İlköğretim Bölümü Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği,
Program Başkanı

Vizyon

Vizyonumuz, ulusal ve uluslararası düzlemde bilimsel ve kültürel değerler ışığında Almanca eğitimindeki gelişmelere yön veren öncü bir Anabilim Dalı olmaktır.

Misyon

Misyonumuz, 21.yy. başında yabancı dil öğretiminde değişen paradigmalar doğrultusunda Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, ulusal ve evrensel kimlik bilincine sahip, hoşgörülü, adil, demokrasi kültürünü özümsemiş, mesleki yeterlilik ve duyarlığa sahip, araştıran, analitik ve eleştirel düşünebilen, iletişim becerileri gelişmiş, kendisi ve çevresiyle barışık, yapıcı, yaratıcı ve seçkin Almanca öğretmenleri ve bilim insanları yetiştirmektir.

Kabul Koşulları

Öğrenci ÖSYM tarafından yapılan YGS sınavında gerekli puanı alarak programa kabul edilmektedir. YGS puan türü DİL'dır. Yabancı uyruklu öğrenciler, afla gelen ve yatay-dikey geçişle gelen öğrenciler ise, Rektörlükçe belirlenmiş özel koşulları sağlayarak bu programa kabul edilirler.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024