MEDYA VE İLETİŞİM, ÖNLİSANS PROGRAMI, (UZAKTAN ÖĞRETİM)

Genel Bilgi

Açıldığı Yıl 2014-2015 Düzey ÖNLİSANS
ISCED Kodu 342 Öğretim Türü Uzaktan Öğretim
Eğitim Dili Türkçe Kontenjan Ort 150
Yabancı Dil İngilizce
Mesleki Eğitim
Kabul Koşulları YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) İle Kayıt Programa kayıt olmak için YKS’ye giriş yaptıktan sonra program için tercih yapabilirsiniz. ÖSYM tarafından fakültemize yerleştirildiğiniz takdirde kayıt hakkı elde edersiniz. YÖS İle Kayıt Programa kayıt olmak için YÖS’e girmiş ve istenilen koşulları sağlamış olmanız gerekmektedir. Detaylı bilgi için: https://yos.istanbul.edu.tr İstanbul Üniversitesi tarafından fakültemize yerleştirildiğiniz takdirde kayıt hakkı elde edersiniz. Yatay Geçiş Sınavı ile Kayıt Yatay geçiş ile fakültemize kayıt olmak isteyen öğrencilerin istenilen koşulları sağlayıp başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Yatay geçiş duyuru ve başvuruları için https://ogrenci.istanbul.edu.tr adresini takip edebilirsiniz. (Kaynak: https://auzefmedya.istanbul.edu.tr/tr/content/program-hakkinda/program-hakkinda )
Önceki Öğrenmenin Tanınması

Türkiyedeki ve yabancı ülkelerdeki yükseköğretim kurumlarından İstanbul Üniversitesine yatay geçiş yapmak isteyen öğrenciler için Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yandal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik ve Üniversitemiz Senatosunun belirlediği esas ve şartlar uygulanır.

Meslek Yüksekokullarından mezun olanların, bitirdikleri alanların devamı niteliğindeki lisans programlarına dikey geçişleri için Meslek Yüksekokulları ve Açık Öğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkındaki Yönetmelik hükümleri uygulanır.

Özel Koşullar Bu programda dersler internete dayalı uzaktan eğitim sistemiyle yürütülecektir. Programa alınan öğrencilerin internet bağlantısı olan kişisel bir bilgisayarı kullanma olanağına sahip olmaları gerekmektedir. Bu programda güz ve bahar yarıyılına ait derslerin ara sınav ve yıl sonu sınavları Üniversite kampüsünde veya ilgili Meslek Yüksekokulunda yapılacaktır. (Materyal giderleri, ara sınav ve yıl sonu sınavları vb. konularda ayrıntılı bilgi, Üniversitenin internet adresinden edinilebilir.) Uzaktan Öğretim programlarının diplomalarında "uzaktan öğretim" ibaresi yer alacaktır. (Kaynak: 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu)
İş Birliği Programda yer alan dersler üniversitemizin İletişim Fakültesi öğretim elemanları tarafından yürütülmektedir. Ayrıca eğitim kadrosunda diğer üniversitelerden alanında uzman öğretim elemanları da yer almaktadır.
İş Birliği Olan Yok.
Program Başkanı Doç. Dr. ÖZGÜ YOLCU

Vizyon

Yeni iletişim teknolojileri hızla değişmekte ve yaygınlaşmaktadır. Bu gelişmeler doğrultusunda günümüzde geleneksel medyaya artık yeni medya olarak adlandırılan yeni kitle iletişim araçları da eklenmiştir. Haber ve bilgi paylaşımındaki hız birçok sektörü etkilemektedir. Bu süreçte medya, iletişim ve yeni iletişim teknolojileri hakkında güncel bilgilerle donatılmış meslek profesyonellerine giderek daha fazla ihtiyaç duyulmaktadır.

Misyon

Medya ve İletişim Programı ile; öncelikle sektörün ihtiyacı olan güncel bilgilerle donatılmış meslek profesyoneli ihtiyacını karşılamak mümkün olacaktır. Genel kültürü, bilgi birikimi ve deneyimi ile sektörde başarıyla yer alacak ara personeli yetiştirilecektir. Birçok alanda Ülkemizin en güçlü eğitim kadrosuna sahip olan İstanbul Üniversitemizin bu konuda da öncü olması söz konusudur.

Kabul Koşulları

YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) İle Kayıt Programa kayıt olmak için YKS’ye giriş yaptıktan sonra program için tercih yapabilirsiniz. ÖSYM tarafından fakültemize yerleştirildiğiniz takdirde kayıt hakkı elde edersiniz. YÖS İle Kayıt Programa kayıt olmak için YÖS’e girmiş ve istenilen koşulları sağlamış olmanız gerekmektedir. Detaylı bilgi için: https://yos.istanbul.edu.tr İstanbul Üniversitesi tarafından fakültemize yerleştirildiğiniz takdirde kayıt hakkı elde edersiniz. Yatay Geçiş Sınavı ile Kayıt Yatay geçiş ile fakültemize kayıt olmak isteyen öğrencilerin istenilen koşulları sağlayıp başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Yatay geçiş duyuru ve başvuruları için https://ogrenci.istanbul.edu.tr adresini takip edebilirsiniz. (Kaynak: https://auzefmedya.istanbul.edu.tr/tr/content/program-hakkinda/program-hakkinda )

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024