HUKUK BÜRO YÖNETİMİ VE SEKRETERLİĞİ, ÖNLİSANS PROGRAMI, (AÇIKÖĞRETİM)

Genel Bilgi

Açıldığı Yıl 2014-2015 Düzey Ön Lisans
ISCED Kodu 346 Öğretim Türü Açık Öğretim
Eğitim Dili Türkçe Kontenjan Ort 1005
Yabancı Dil İngilizce
Mesleki Eğitim
Kabul Koşulları YKS SINAVINDAN YETERLİ PUAN ALMAK, YÖS SINAVINDAN YETERLİ PUAN ALMAK, SINAVSIZ İKİNCİ ÜNİVERSİTE, YATAY GEÇİŞ: Diğer yükseköğretim kurumlarından Üniversitenin aynı düzeydeki eşdeğer diploma programlarına veya Üniversitenin aynı düzeydeki eşdeğer diploma programları arasında yapılacak yatay geçişler, Yükseköğretim Kurulunca çıkarılan 24.04.2010 tarihli ve 27561 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yandal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik hükümlerine göre yapılır. Dikey Geçişler: Meslek yüksekokulları ile açıköğretim ön lisans programlarından mezun olanların, bitirdikleri alanların devamı niteliğindeki lisans programlarına dikey geçişleri, 19.02.2002 tarihli ve 24676 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre yapılır. Yurtdışından veya Yabancı Uyruklu Öğrenci Kabulü: Yabancı Uyruklu Öğrenci Kabülü Yükseköğretim Genel Kurulu'nun 21.01.2010 tarihli toplantısında alınan Yurtdışından Öğrenci Kabulü Esaslarına İlişkin Kararı'na dayanılarak hazırlanan İstanbul Üniversitesi Yurtdışından veya Yabancı Uyruklu Öğrenci Kabulü Yönergesi'ne göre yapılmaktadır. İkinci Üniversite kapsamında farklı Üniversitelerde okuyan öğrenciler yatay geçiş yapamazlar.
Önceki Öğrenmenin Tanınması

Türkiyedeki ve yabancı ülkelerdeki yükseköğretim kurumlarından İstanbul Üniversitesine yatay geçiş yapmak isteyen öğrenciler için Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yandal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik ve Üniversitemiz Senatosunun belirlediği esas ve şartlar uygulanır.

Meslek Yüksekokullarından mezun olanların, bitirdikleri alanların devamı niteliğindeki lisans programlarına dikey geçişleri için Meslek Yüksekokulları ve Açık Öğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkındaki Yönetmelik hükümleri uygulanır.

Özel Koşullar Bu programda dersler internete dayalı uzaktan eğitim sistemiyle yürütülecektir. Programa alınan öğrencilerin internete erişimli bir kişisel bilgisayarı kullanma olanağına sahip olmaları gerekmektedir. Bu programa alınan öğrencilerden her öğretim yılında Üniversite tarafından belirlenecek miktarda kitap, yazılım, CD-Rom, sınav hizmetleri ve İnternet Erişim Paketi ücreti alınır. Bu Programın güz ve bahar yarıyılına ait derslerin sınavları Üniversite kampüsünde yapılacaktır.
İş Birliği Fakülte Diploma Programları ile işbirliği içinde, çift anadal, yandal ve ortak diploma vb. imkanları bulunmaktadır.
İş Birliği Olan Yok
Program Başkanı Prof. Dr. SABAHATTİN NAL

Vizyon

Program sayesinde, hukuk bürolarında uzun soluklu çalışabilecek ve hukuk bilgisine sahip ara eleman ihtiyacı giderilebilecektir.

Misyon

Bu program ile hukuk sekreterliğini kariyer meslek olarak görecek, hukuk bilgisine sahip ara elemanlar yetiştirilerek, özellikle İngilizce bilgisine sahip olacak bu kişiler, büyük şehirlerde yabancı müvekkil portföyü ile çalışan hukuk büroları için vaz geçilmez ara eleman ihtiyacını gidereceği düşünülmektedir.

Kabul Koşulları

YKS SINAVINDAN YETERLİ PUAN ALMAK, YÖS SINAVINDAN YETERLİ PUAN ALMAK, SINAVSIZ İKİNCİ ÜNİVERSİTE, YATAY GEÇİŞ: Diğer yükseköğretim kurumlarından Üniversitenin aynı düzeydeki eşdeğer diploma programlarına veya Üniversitenin aynı düzeydeki eşdeğer diploma programları arasında yapılacak yatay geçişler, Yükseköğretim Kurulunca çıkarılan 24.04.2010 tarihli ve 27561 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yandal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik hükümlerine göre yapılır. Dikey Geçişler: Meslek yüksekokulları ile açıköğretim ön lisans programlarından mezun olanların, bitirdikleri alanların devamı niteliğindeki lisans programlarına dikey geçişleri, 19.02.2002 tarihli ve 24676 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre yapılır. Yurtdışından veya Yabancı Uyruklu Öğrenci Kabulü: Yabancı Uyruklu Öğrenci Kabülü Yükseköğretim Genel Kurulu'nun 21.01.2010 tarihli toplantısında alınan Yurtdışından Öğrenci Kabulü Esaslarına İlişkin Kararı'na dayanılarak hazırlanan İstanbul Üniversitesi Yurtdışından veya Yabancı Uyruklu Öğrenci Kabulü Yönergesi'ne göre yapılmaktadır. İkinci Üniversite kapsamında farklı Üniversitelerde okuyan öğrenciler yatay geçiş yapamazlar.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024