BİLGİ VE BELGE YÖNETİMİ, DOKTORA PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM)

Genel Bilgi

Açıldığı Yıl 1983-1984/1983-1984 Düzey
ISCED Kodu 32-322 Öğretim Türü
Eğitim Dili Türkçe Kontenjan Ort 5
Yabancı Dil Yok
Mesleki Eğitim Bulunmamaktadır
Kabul Koşulları 1. Lisans mezunu olmak 2. Ales sınavına girmiş ve yeterli puan almış olmak 3. ÜDS/KPDS veya YÖK tarafından eşdeğerliği kabul edilmiş Yabancı Dil sınavlarından birine girmiş ve yeterli puanı almış olmak 4. Anabilim Dalı tarafından yapılan mülakata girmek Minimum kabul puanları ve ağırlıkları İstanbul Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği ve Senatonun belirlediği koşullar çerçevesinde saptanmaktadır.
Önceki Öğrenmenin Tanınması

Türkiyedeki ve yabancı ülkelerdeki yükseköğretim kurumlarından İstanbul Üniversitesine yatay geçiş yapmak isteyen öğrenciler için Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yandal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik ve Üniversitemiz Senatosunun belirlediği esas ve şartlar uygulanır.

Meslek Yüksekokullarından mezun olanların, bitirdikleri alanların devamı niteliğindeki lisans programlarına dikey geçişleri için Meslek Yüksekokulları ve Açık Öğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkındaki Yönetmelik hükümleri uygulanır.

Özel Koşullar Bulunmamaktadır
İş Birliği Eşdeğer diploma programlarıyla işbirliği yapmak mümkündür
İş Birliği Olan Universidad Complutense de Madrid
Program Başkanı Prof. Dr. ÜMİT KONYA

Vizyon

Bilgi ve Belge Yönetimi (kütüphane bilimi, enformasyon bilimi ve arşivcilik) alanında, ulusal düzeyde bilgi politikalarına yön veren, bilgi sistemlerine ve hizmetlerine ilişkin sorunlara çözüm üreten, ulusal ve uluslararası platformlarda temsil gücü kuvvetli (plan, program, içerik ve donanımı ile), öğretim üyesi ve öğrenci değişimine uygun, öncü ve üyesi olmaktan onur duyulan bir bölüm olmaktır.

Misyon

Bilgi ve Belge Yönetimi (kütüphane bilimi, enformasyon bilimi ve arşivcilik) alanındaki bilgi zemininin geliştirilmesine, ulusal sorunlara çözüm getirecek kuramsal ve uygulamalı araştırmalara öncelik tanıyarak katkı sağlamak ve dünyada yaşanan hızlı değişime (teknoloji, küreselleşme) uyum sağlayacak, bu değişimin sonuçlarını yönlendirebilecek profesyonel elemanlar ve akademisyenler yetiştirmektir.

Kabul Koşulları

1. Lisans mezunu olmak 2. Ales sınavına girmiş ve yeterli puan almış olmak 3. ÜDS/KPDS veya YÖK tarafından eşdeğerliği kabul edilmiş Yabancı Dil sınavlarından birine girmiş ve yeterli puanı almış olmak 4. Anabilim Dalı tarafından yapılan mülakata girmek Minimum kabul puanları ve ağırlıkları İstanbul Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği ve Senatonun belirlediği koşullar çerçevesinde saptanmaktadır.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024