FİZYOLOJİ (İSTANBUL TIP), DOKTORA PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM)

Genel Bilgi

Açıldığı Yıl Program daha eskiye dayanmakla beraber formal olarak Sağlık Bilimleri Enstitüsü kuruluşuna paralel yerini almıştır. Düzey Doktora
ISCED Kodu 8-72 Öğretim Türü Örgün Öğretim
Eğitim Dili Türkçe Kontenjan Ort 3
Yabancı Dil İngilizce
Mesleki Eğitim
Kabul Koşulları Genel Koşullar: İstanbul Üniversitesi Eğitim Öğretim Yönetmeliği ve Senato tarafından kabul edilen başvuru koşulları (ALES, ÜDS veya Dengi sınavları, Mülakat)
Önceki Öğrenmenin Tanınması

Türkiyedeki ve yabancı ülkelerdeki yükseköğretim kurumlarından İstanbul Üniversitesine yatay geçiş yapmak isteyen öğrenciler için Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yandal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik ve Üniversitemiz Senatosunun belirlediği esas ve şartlar uygulanır.

Meslek Yüksekokullarından mezun olanların, bitirdikleri alanların devamı niteliğindeki lisans programlarına dikey geçişleri için Meslek Yüksekokulları ve Açık Öğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkındaki Yönetmelik hükümleri uygulanır.

Özel Koşullar Doğrudan Kabul: Tıp Doktoru, Dişhekimi, Veteriner Hekim, Fizyoloji Yüksek Lisans Mezunları, Moleküler Biyoloj ve Genetik Yüksek Lisans Mezunları, Sinirbilim Yüksek Lisans Mezunları, İmmünoloji Yüksek Lisans Mezunları, Tıbbi Biyoloji Yüksek Lisans Mezunları, Biofizik Yüksek Lisans Mezunları, Biyokimya Yüksek Lisans Mezunları, Farmakoloji Yüksek Lisans Mezunları, Biyomedikal Yüksek Lisans Mezunları
İş Birliği İstanbul Üniversitesi, Hulusi Behçet Yaşam Bilimleri Araştırma Laboratuvarı, Nörogörüntüleme Birimi
İş Birliği Olan İstanbul Üniversitesi, Hulusi Behçet Yaşam Bilimleri Araştırma Laboratuvarı, Nörogörüntüleme Birimi
Program Başkanı

Vizyon

Ülke ölçeğinde ve uluslararası ölçekte Fizyoloji alanında önde gelen araştırma birimlerinden ve doktora programlarından biri olmak.

Misyon

Güncel Fizyoloji araştırma tekniklerinde uzmanlaşmış ve bilime katkı yapan orijinal araştırmalar yürütebilen yetkin doktora öğrencileri yetiştirmek.

Kabul Koşulları

Genel Koşullar: İstanbul Üniversitesi Eğitim Öğretim Yönetmeliği ve Senato tarafından kabul edilen başvuru koşulları (ALES, ÜDS veya Dengi sınavları, Mülakat)

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024