İMMÜNOLOJİ, DOKTORA PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM)

Genel Bilgi

Açıldığı Yıl 1982-1983 Düzey Doktora
ISCED Kodu 7/72 Öğretim Türü Örgün Öğretim
Eğitim Dili Türkçe Kontenjan Ort 5
Yabancı Dil
Mesleki Eğitim Yok
Kabul Koşulları Temel Tıp Bilimlerinde Yüksek lisans, Tıp Fakültesi Lisans, Diş Hekimliği Lisans, Veteriner Fakültesi Lisans, Bunların Yükseköğretim Kurulu tarafından tanınan yurtdışı yükseköğretim Kurumlarından yüksek lisans diplomasına sahip olanlar doğrudan Doktoraya kabul edilebilirler. Türkçe dil düzeyleri en az C1 seviyesinde olması gerekir. YÖKDİL, YDS veya eşdeğeri sınavdan 55 karşılığından az olmamak üzere İngilizce yabancı dil puanı almış olmaları gerekir
Önceki Öğrenmenin Tanınması

Türkiyedeki ve yabancı ülkelerdeki yükseköğretim kurumlarından İstanbul Üniversitesine yatay geçiş yapmak isteyen öğrenciler için Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yandal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik ve Üniversitemiz Senatosunun belirlediği esas ve şartlar uygulanır.

Meslek Yüksekokullarından mezun olanların, bitirdikleri alanların devamı niteliğindeki lisans programlarına dikey geçişleri için Meslek Yüksekokulları ve Açık Öğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkındaki Yönetmelik hükümleri uygulanır.

Özel Koşullar Programlar Aziz Sancar DENEYSEL TIP ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ, İmmünoloji Anabilim Dalında uygulanmaktadır. Doktora programına başvuru için ise Tıp Doktoru, Diş hekimi, Veteriner Hekim, Temel Tıp Bilimlerinde Yüksek Lisans Mezunu olma şartları aranmaktadır.
İş Birliği YOK
İş Birliği Olan YOK
Program Başkanı Prof. Dr. GÜNNUR DENİZ

Vizyon

İmmünoloji alanında ulusal ve uluslararası düzeyde saygın ve öncü bir kurum olmak.

Misyon

İmmünoloji bilimine ulusal ve uluslararası düzeyde katkı yapacak, yaratıcı, çağdaş ve bilimsel düşünceye sahip, alanında yetkin insanlar yetiştirmektir.

Kabul Koşulları

Temel Tıp Bilimlerinde Yüksek lisans, Tıp Fakültesi Lisans, Diş Hekimliği Lisans, Veteriner Fakültesi Lisans, Bunların Yükseköğretim Kurulu tarafından tanınan yurtdışı yükseköğretim Kurumlarından yüksek lisans diplomasına sahip olanlar doğrudan Doktoraya kabul edilebilirler. Türkçe dil düzeyleri en az C1 seviyesinde olması gerekir. YÖKDİL, YDS veya eşdeğeri sınavdan 55 karşılığından az olmamak üzere İngilizce yabancı dil puanı almış olmaları gerekir

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024