SOSYOLOJİ, LİSANS PROGRAMI, (AÇIKÖĞRETİM)

Genel Bilgi

Açıldığı Yıl 2011-2012 / 2012-2013 Düzey Lisans
ISCED Kodu 3-31(Sosyal ve Davranış Bilimleri)/312(Sosyoloji ve Kültür Çalışmaları) Öğretim Türü Açık Öğretim
Eğitim Dili Türkçe Kontenjan Ort 1000
Yabancı Dil
Mesleki Eğitim
Kabul Koşulları YGS sınavında yeterli puanı almış olmak
Önceki Öğrenmenin Tanınması

Türkiyedeki ve yabancı ülkelerdeki yükseköğretim kurumlarından İstanbul Üniversitesine yatay geçiş yapmak isteyen öğrenciler için Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yandal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik ve Üniversitemiz Senatosunun belirlediği esas ve şartlar uygulanır.

Meslek Yüksekokullarından mezun olanların, bitirdikleri alanların devamı niteliğindeki lisans programlarına dikey geçişleri için Meslek Yüksekokulları ve Açık Öğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkındaki Yönetmelik hükümleri uygulanır.

Özel Koşullar Bu programda dersler internete dayalı açık eğitim sistemiyle yürütülecektir. Programa alınan öğrencilerin internete erişimli bir kişisel bilgisayarı kullanma olanağına sahip olmaları gerekmektedir. Bu programa alınan öğrencilerden her öğretim yılında Üniversite tarafından belirlenecek miktarda kitap, yazılım, CD-Rom, sınav hizmetleri ve İnternet Erişim Paketi ücreti alınır. Bu Programın güz ve bahar yarıyılına ait derslerin sınavları Üniversite kampüsünde yapılacaktır.
İş Birliği Fakülte Diploma Programları ile işbirliği içinde, çift anadal, yandal ve ortak diploma vb. imkanları bulunmaktadır.
İş Birliği Olan Yok
Program Başkanı Prof. Dr. YÜCEL BULUT

Vizyon

"Sosyoloji Bölümü'nün dört yıllık lisans programı, öğrencilerin toplumsal olayları anlama ve eleştirel çözümleme, üretebilme kapasitelerini geliştirecek yönde düzenlenmiştir. Program, sosyolojik analizin temel kuramsal konularını ve araştırma yöntemlerini kapsayan bir eğitimin yanı sıra geniş bir kültürel birikim sağlamaktadır. Öğrenciler, kendilerini öğretmenlik, araştırma ve çeşitli organizasyonlarda yöneticilik pozisyonlarına hazırlayacak yönde dersler alabilme olanağına sahiptirler. Açık eğitim şeklinde açılacak bu program öğrencilerin mekan ve zaman sınırlaması olmadan eğitim ve öğretim faaliyetlerinden interaktif ve sürekli biçimde faydalanmaları doğrultusunda hazırlanmıştır. Eğitim ve öğretim kapsamında ele alınacak konuların, ulusal ve uluslar arası alanda yeni gelişmelerle eş zamanlı olarak aktarılmasını sağlayacaktır.Konularla ilgili ders notları e-kitap ve e-audio kitap biçiminde oluşturulacak öğrencilerin erişimine her an hazır durumda olacaktır. Sektörel kurumlar ile (halkla ilişkiler ve reklam ajansları, ilgili dernekler ve bunun gibi) işbirliği çerçevesinde öğrencilere yönelik staj programları uygulanacaktır."

Misyon

Sürekli gelişen ve inovasyona açık, proaktif, çağın varoluşsal, kültürel, ahlaki sorunlarını farklı bir açıdan ele alarak bu sorunlar karşısında sosyolojik bir bakış açısı ile çözümler üretebilmek adına zaman ve mekân sınırlaması olmaksızın, Sosyoloji eğitimi almak isteyen bireylere üniversite kapısını açmak ve bu eğitimi en üst düzeyde teknoloji kullanarak yerine getirmektir. Lisans düzeyinde bir diploma kazandırmanın da ötesinde ikinci bir disiplin/üniversite okumak isteyenlere, kültürel ve entelektüel seviyelerini ve bilinçlerini ilerletmek isteyenlere, dünyayı her yönüyle tanıyan ve bilen yerel ve küresel toplum bilgisine sahip dünya vatandaşı olmak isteyenlere bu hedeflerine ulaşmak için sosyoloji eğitimi imkânı sağlamaktır. Ayrıca bilimsel birikimi disiplinler arası işbirliği çerçevesinde ele alıp eleştirel bir tutumla değerlendiren, elde edilen sonuçları sosyolojik bir bakış açısıyla yorumlayıp toplumla paylaşan ve dünya sorunları karşısında duyarlı ve bilinçli, temel sosyoloji bilgisine sahip; toplumsal, kültürel, ekonomik ve tarihsel verilerin sosyolojik yöntemlerle tespitini, üretilmesini ve bilgi teknolojileri ile işlenmesini, değerlendirilmesini ve yönetilmesini bilen bireylerin yetiştirilmesi de üstlendiğimiz bir diğer misyonumuzdur.

Kabul Koşulları

YGS sınavında yeterli puanı almış olmak

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024