İKTİSAT, LİSANS PROGRAMI, (AÇIKÖĞRETİM)

Genel Bilgi

Açıldığı Yıl 2012-2013/2012-2013 Düzey Lisans
ISCED Kodu 3- 31(Sosyal ve Davranış Bilimleri)/314(İktisat) Öğretim Türü Açık Öğretim
Eğitim Dili Türkçe Kontenjan Ort 650
Yabancı Dil İngilizce
Mesleki Eğitim -
Kabul Koşulları YKS SINAVINDAN YETERLİ PUAN ALMAK, YÖS SINAVINDAN YETERLİ PUAN ALMAK, DGS SINAVINDAN YETERLİ PUAN ALMAK, SINAVSIZ İKİNCİ ÜNİVERSİTE, YATAY GEÇİŞ.
Önceki Öğrenmenin Tanınması

Türkiyedeki ve yabancı ülkelerdeki yükseköğretim kurumlarından İstanbul Üniversitesine yatay geçiş yapmak isteyen öğrenciler için Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yandal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik ve Üniversitemiz Senatosunun belirlediği esas ve şartlar uygulanır.

Meslek Yüksekokullarından mezun olanların, bitirdikleri alanların devamı niteliğindeki lisans programlarına dikey geçişleri için Meslek Yüksekokulları ve Açık Öğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkındaki Yönetmelik hükümleri uygulanır.

Özel Koşullar Bu programda dersler internete dayalı uzaktan eğitim sistemiyle yürütülecektir. Programa alınan öğrencilerin internete erişimli bir kişisel bilgisayarı kullanma olanağına sahip olmaları gerekmektedir. Bu programa alınan öğrencilerden her öğretim yılında Üniversite tarafından belirlenecek miktarda kitap, yazılım, CD-Rom, sınav hizmetleri ve internet erişim paketi ücreti alınır.
İş Birliği Fakülte Diploma Programları ile işbirliği içinde, çift anadal, yandal ve ortak diploma gibi imkânları bulunmaktadır.
İş Birliği Olan -
Program Başkanı Prof. Dr. SEYHUN DOĞAN

Vizyon

Nitelikli akademik kadro ve yayınlar ile öncü bir program olmak. Türkiye’nin önde gelen, prestijli iktisat programlarından biri haline gelebilmek.

Misyon

Çağdaş ilke ve kurumlar çerçevesinde farklı görüşleri yansıtan evrensel nitelikteki araştırmalarla ekonomik ve toplumsal analize yönelik bilgi üretmek ve bu temeller üzerine eleştirel ve yaratıcı düşünceye sahip bireyler yetiştirmek.

Kabul Koşulları

YKS SINAVINDAN YETERLİ PUAN ALMAK, YÖS SINAVINDAN YETERLİ PUAN ALMAK, DGS SINAVINDAN YETERLİ PUAN ALMAK, SINAVSIZ İKİNCİ ÜNİVERSİTE, YATAY GEÇİŞ.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024