ORMAN MÜHENDİSLİĞİ, LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM)

Genel Bilgi

Açıldığı Yıl 1948-1949 Öğretim Yılı Düzey Lisans
ISCED Kodu ISCED 97 (FOET 99) göre 62 Tarım, Orman ve Su Ürünleri Öğretim Türü Örgün Öğretim
Eğitim Dili Turkish Kontenjan Ort 100
Yabancı Dil Yok
Mesleki Eğitim Yok
Kabul Koşulları ÖSYM (T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi)'nin yaptığı sınavda bu bölümü kazanmış olmak ( Puan Türü MF-4)
Önceki Öğrenmenin Tanınması

Türkiyedeki ve yabancı ülkelerdeki yükseköğretim kurumlarından İstanbul Üniversitesine yatay geçiş yapmak isteyen öğrenciler için Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yandal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik ve Üniversitemiz Senatosunun belirlediği esas ve şartlar uygulanır.

Meslek Yüksekokullarından mezun olanların, bitirdikleri alanların devamı niteliğindeki lisans programlarına dikey geçişleri için Meslek Yüksekokulları ve Açık Öğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkındaki Yönetmelik hükümleri uygulanır.

Özel Koşullar Yoktur
İş Birliği Orman Endüstri Mühendisliği, Peyzaj Mimarlığı bölümleri ile çift anadal işbirliği olanakları vardır. Yandal ve ortak diploma işbirliği olanaklarının sağlanmasına çalışılmaktadır.
İş Birliği Olan Orman Endüstri Mühendisliği, Peyzaj Mimarlığı bölümleri ile çift anadal eğitimi gerçekleştirilmektedir.
Program Başkanı

Vizyon

Ormancılık alanında ulusal ve uluslararası düzeyde araştırmalar yapan, öğretim ve eğitimde öncü bir bölüm olmaktır.

Misyon

Orman, çevre ve ilgili diğer doğal kaynakların, sürdürülebilirlik ile çok yönlü faydalanma ilkelerine ve ekosistem yaklaşımına uygun olarak, yönetimini, işletilmesini ve denetimini, toplumsal bilincin oluşum ve gelişimini sağlayacak, orman mühendisleri yetiştirmektir.

Kabul Koşulları

ÖSYM (T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi)'nin yaptığı sınavda bu bölümü kazanmış olmak ( Puan Türü MF-4)

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024