MALİYE, LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM)

Genel Bilgi

Açıldığı Yıl 1983-1984 Eğitim-Öğretim Yılı Düzey Lisans
ISCED Kodu 31 Öğretim Türü Örgün Öğretim
Eğitim Dili İngilizce Kontenjan Ort 110
Yabancı Dil Programın yabancı dil hazırlık eğitimi bulunmaktadır.
Mesleki Eğitim Programın mesleki hazırlık eğitimi bulunmamaktadır.
Kabul Koşulları Fakülteye kayıt hakkı kazanabilmek için, ÖSYM tarafından yapılan ilgili sınava girerek eşit ağırlık puan türünde programı kazanmış olmak ve örgün eğitim veren başka bir yükseköğretim lisans programında kayıtlı olmamak gerekir. Yatay Geçişler: Diğer yükseköğretim kurumlarından Üniversitenin aynı düzeydeki eşdeğer diploma programlarına veya Üniversitenin aynı düzeydeki eşdeğer diploma programları arasında yapılacak yatay geçişler, Yükseköğretim Kurulunca çıkarılan 24.04.2010 tarihli ve 27561 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yandal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik hükümlerine göre yapılır. Dikey Geçişler: Meslek yüksekokulları ile açıköğretim ön lisans programlarından mezun olanların, bitirdikleri alanların devamı niteliğindeki lisans programlarına dikey geçişleri, 19.02.2002 tarihli ve 24676 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre yapılır. Yurtdışından veya Yabancı Uyruklu Öğrenci Kabulü: Yabancı Uyruklu Öğrenci Kabulü, Yükseköğretim Genel Kurulu'nun 21.01.2010 tarihli toplantısında alınan Yurtdışından Öğrenci Kabulü Esaslarına İlişkin Kararı'na dayanılarak hazırlanan İstanbul Üniversitesi Yurtdışından veya Yabancı Uyruklu Öğrenci Kabulü Yönergesi'ne göre yapılmaktadır.
Önceki Öğrenmenin Tanınması

Türkiyedeki ve yabancı ülkelerdeki yükseköğretim kurumlarından İstanbul Üniversitesine yatay geçiş yapmak isteyen öğrenciler için Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yandal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik ve Üniversitemiz Senatosunun belirlediği esas ve şartlar uygulanır.

Meslek Yüksekokullarından mezun olanların, bitirdikleri alanların devamı niteliğindeki lisans programlarına dikey geçişleri için Meslek Yüksekokulları ve Açık Öğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkındaki Yönetmelik hükümleri uygulanır.

Özel Koşullar Genel kabul koşulları dışında özel koşul bulunmamaktadır.
İş Birliği Çift Anadal ve Yandal Uygulamaları: Yükseköğretim Kurulunca çıkarılan 24.04.2010 tarihli ve 27561 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yandal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik hükümlerine göre yapılmaktadır. Programın fakülte içi ve fakülte dışı sosyal bilimlerdeki diğer alanlarla (Siyasal Bilgiler, Hukuk gibi) çift anadal ve yandal işbirliği olanakları bulunmaktadır. Ayrıca Erasmus, Mevlana ve Farabi Değişim Programlarıyla diğer üniversitelerle işbirliği olanağı da mevcuttur.
İş Birliği Olan Programın fakülte içi ve fakülte dışı sosyal bilimlerdeki diğer alanlarla (Siyasal Bilgiler, Hukuk gibi) çift anadal ve yandal işbirliği olanakları bulunmaktadır.
Program Başkanı Prof. Dr. NACİ TOLGA SARUÇ

Vizyon

Uluslararası düzeyde akademik kadroya sahip, nitelikli eğitim-öğretim sağlayan, araştırma ve akademik eserleri ile saygın ve öncü bir bölüm olmak.

Misyon

Çağdaş ilke, kural ve kurumlar çerçevesinde evrensel ölçek ve nitelikteki araştırmalarla malî, iktisadî ve hukukî analize yönelik bilgi üretmek, üretilen bilgileri araştırmak ve yorumlamak, kümülatif olarak değerlendirmek suretiyle geliştirmek; bu temeller üzerine eleştirel, yaratıcı ve yenilikçi düşünceye sahip analitik becerileri ve birikimi olan bireyler yetiştirmektir.

Kabul Koşulları

Fakülteye kayıt hakkı kazanabilmek için, ÖSYM tarafından yapılan ilgili sınava girerek eşit ağırlık puan türünde programı kazanmış olmak ve örgün eğitim veren başka bir yükseköğretim lisans programında kayıtlı olmamak gerekir. Yatay Geçişler: Diğer yükseköğretim kurumlarından Üniversitenin aynı düzeydeki eşdeğer diploma programlarına veya Üniversitenin aynı düzeydeki eşdeğer diploma programları arasında yapılacak yatay geçişler, Yükseköğretim Kurulunca çıkarılan 24.04.2010 tarihli ve 27561 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yandal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik hükümlerine göre yapılır. Dikey Geçişler: Meslek yüksekokulları ile açıköğretim ön lisans programlarından mezun olanların, bitirdikleri alanların devamı niteliğindeki lisans programlarına dikey geçişleri, 19.02.2002 tarihli ve 24676 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre yapılır. Yurtdışından veya Yabancı Uyruklu Öğrenci Kabulü: Yabancı Uyruklu Öğrenci Kabulü, Yükseköğretim Genel Kurulu'nun 21.01.2010 tarihli toplantısında alınan Yurtdışından Öğrenci Kabulü Esaslarına İlişkin Kararı'na dayanılarak hazırlanan İstanbul Üniversitesi Yurtdışından veya Yabancı Uyruklu Öğrenci Kabulü Yönergesi'ne göre yapılmaktadır.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024