LATİN DİLİ VE EDEBİYATI, LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM)

Genel Bilgi

Açıldığı Yıl 1982-1983 Düzey Lisans
ISCED Kodu 2-22-222 Öğretim Türü Örgün Öğretim
Eğitim Dili Türkçe Kontenjan Ort 60
Yabancı Dil Yok
Mesleki Eğitim Yok
Kabul Koşulları YKS - Dil, YKS Ek Kontenjan, Yatay Geçiş ile gelen öğrenciler ve kabul koşullarının tamamlamış yabancı uyruklu öğrenciler programa kabul edilir.
Önceki Öğrenmenin Tanınması

Türkiyedeki ve yabancı ülkelerdeki yükseköğretim kurumlarından İstanbul Üniversitesine yatay geçiş yapmak isteyen öğrenciler için Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yandal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik ve Üniversitemiz Senatosunun belirlediği esas ve şartlar uygulanır.

Meslek Yüksekokullarından mezun olanların, bitirdikleri alanların devamı niteliğindeki lisans programlarına dikey geçişleri için Meslek Yüksekokulları ve Açık Öğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkındaki Yönetmelik hükümleri uygulanır.

Özel Koşullar Yok
İş Birliği Diploma Programının diğer birimlerin diploma programlarıyla çift anadal, yandal işbirliği olanakları vardır.
İş Birliği Olan Diploma Programının diğer birimlerin diploma programlarıyla çift anadal, yandal işbirliği vardır.
Program Başkanı Prof. Dr. ÇİĞDEM DÜRÜŞKEN

Vizyon

Latin Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalının vizyonu evrensel bilim, felsefe, edebiyat ve sanat dili olan Latinceyi çağdaş yöntemlerle öğreterek, günümüze kalan eserler ışığında, Batı Medeniyetinin temelini oluşturan düşünce yapıları, kültürel değerler, hak, hukuk ve adalet anlayışı üzerine derin bir bilinç kazandırmaktır.

Misyon

Latin Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalının misyonu, Batı kültürünün ve uygarlığının temel unsurlarını kavramak için gerekli olan klasik edebiyatı ve kültürü öğreterek, bilimsel ve felsefi düşünme yetisine ve birey olma bilincine sahip nesiller yetiştirmek, ayrıca Latince eserleri filolojik yöntemle özgün dilinden çevirerek Türkçeye kazandırmak ve böylece ülkemizde çeviri edebiyat alanında var olan kültürel boşluğun doldurulmasına katkıda bulunmaktır.

Kabul Koşulları

YKS - Dil, YKS Ek Kontenjan, Yatay Geçiş ile gelen öğrenciler ve kabul koşullarının tamamlamış yabancı uyruklu öğrenciler programa kabul edilir.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024