ALMAN DİLİ VE EDEBİYATI, LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM)

Genel Bilgi

Açıldığı Yıl 1943-1944/1943-44 Düzey Lisans
ISCED Kodu Genel alan kodu:2 / Temel Alan Kodu: 22 / Özel Alan Kodu: 222 Öğretim Türü Örgün Öğretim
Eğitim Dili Almanca Kontenjan Ort 60
Yabancı Dil Yok
Mesleki Eğitim Yok
Kabul Koşulları YGS (Puan Türü), YGS EK Kontenjan, Yatay Geçiş ve Dikey Geçişle gelen öğrenciler ile kabul koşullarını tamamlamış yabancı uyruklu öğrenciler programa kabul edilir.
Önceki Öğrenmenin Tanınması

Türkiyedeki ve yabancı ülkelerdeki yükseköğretim kurumlarından İstanbul Üniversitesine yatay geçiş yapmak isteyen öğrenciler için Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yandal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik ve Üniversitemiz Senatosunun belirlediği esas ve şartlar uygulanır.

Meslek Yüksekokullarından mezun olanların, bitirdikleri alanların devamı niteliğindeki lisans programlarına dikey geçişleri için Meslek Yüksekokulları ve Açık Öğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkındaki Yönetmelik hükümleri uygulanır.

Özel Koşullar Yok
İş Birliği Alman Dili ve Programı ile Fakültemiz diğer Programlarında Çift - Yandal olanakları vardır. (Felsefe,Coğrafya,Sanat Tarihi,İngiliz Dili ve Edebiyatı programları) Anabilim Dalımız ve Hamburg Üniversitesi arasında DAAD (Alman Akademik Değişim Servisi) destekli GIP (Alman Dili ve Edebiyatı Programları İş birliği) projesi öğretim üyeleri ve öğrencilerin de katılımıyla 2012 yılında başlatıldı ve 2022 yılında tamamlandı. DAAD (Alman Akademik Değişim Servisi) öğretim elemanı desteği Paderborn Üniversitesi'nin Ege Üniversitesi ile yürüttüğü GIP Projesine Anabilim Dalımız 2019 yılında Marmara Üniversitesi Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü ile birlikte dahil olmuştur. Dört üniversitenin katıldığı bu ortak çalışma çeşitli sempozyum ve konferans gibi organizasyonları mümkün kılmıştır.
İş Birliği Olan Çift Anadal ve Yandal İş Birliği: Dilbilim, Antropoloji, Hititoloji Lisans Diploma Programları ile iş birliklerimiz vardır.
Program Başkanı Prof. Dr. MAHMUT KARAKUŞ

Vizyon

Ülkemizin koşulları ve öğrencilerimizin beklentisi doğrultusunda belirlediğimiz programımızın temel amacı, Alman dili, edebiyatı ve kültürü temelinde öğrencilerin kültürlerarası ve disiplinlerarası bir bakış açısı kazanmasıdır. Vizyonumuz, köklü geçmişimizden güç alarak, kültürlerarası bir yaklaşımla uluslararası düzeyde bilimsel çalışmalar yapan ve eğitim veren öncü bir bilim dalı haline gelmektir.

Misyon

Misyonumuz, Alman dili, edebiyatı ve kültürü alanında bilimsel çalışmalar yapmak, alana yönelik bilgi ve becerilerle donanmış öğrenciler yetiştirmektir

Kabul Koşulları

YGS (Puan Türü), YGS EK Kontenjan, Yatay Geçiş ve Dikey Geçişle gelen öğrenciler ile kabul koşullarını tamamlamış yabancı uyruklu öğrenciler programa kabul edilir.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024