İŞLETME (İKTİSAT), DOKTORA PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM)

Bilgi

BİLGİ: 1-Yüksek lisans yeterliliklerine dayalı olarak alanındaki güncel ve ileri düzeydeki bilgileri özgün düşünce ve/veya araştırma ile uzmanlık düzeyinde geliştirme, derinleştirme ve alanına yenilik getirecek özgün tanımlara ulaşma. 2-Alanının ilişkili olduğu disiplinler arası etkileşimi kavrama; yeni ve karmaşık fikirleri analiz, sentez ve değerlendirmede uzmanlık gerektiren bilgileri kullanarak özgün sonuçlar çıkarma.

Beceri

Beceri: 1-Karar, uygulama ve davranışlarında alana ilişkin edindiği bilgileri kullanmak suretiyle verileri yorumlayabilme, analiz edebilme, sorunları tanımlayabilme ve çözüm önerileri getirebilme becerisine sahip olma. 2-Alana ilişkin bilgileri çalışanlar ve ekip arkadaşlarına aktarabilme becerisine sahip olma. TUTUMLAR: 1-Alana ilişkin uzmanlık gerektiren konularda bir çalışmayı bağımsız olarak gerçekleştirme. 2-Örgüt/Kurum için vizyon, amaç ve hedef belirleme. 3-Edindiği bilgi ve becerileri eleştirel olarak değerlendirme. 4-Alanı ile ilgili edindiği bilgi ve beceriler düzeyindeki düşüncelerini ve önerilerini ilgililere yazılı ve sözlü olarak aktarma. 5-Alana ilişkin çalışma yapanlarla iletişim kurma. 6-Bir yabancı dili en az Avrupa Dil Portföyü C1 Genel Düzeyinde kullanarak sözlü ve yazılı iletişim kurma 7-Alana ilişkin yapılacak çalışmalarda özgünlük ve katkı verme. 8-Örgüt/Kurum için stratejik plan yapma ve strateji geliştirme. 9-Örgüt/Kurum, iş ve toplumsal etik değerlere uygun davranma. 10-Yenilik arayışı içinde olma istekliliği gösterme.

Yetkinlik

Program Ulusal ve Sektörel Yeterlilikler Çervevesi'ni dikkate alarak, öğrencilere işletme alanında ileri düzeyde kuramsal ve uygulamalı bilgileri sunmakta, bu bilgileri kullanabilme, işletmelerle ilgili verileri yorumlayabilme ve değerlendirebilme, söz konusu verilerden hareketle işletmelerin sorunlarını çözümleyebilme, takım çalışmasında karmaşık sorunlar karşısında takımın bir üyesi olarak gerekli sorumlulukları alabilme, işletme alanındaki konularda ilgili kişi ve kurumları bilgilendirebilme, düşüncelerini ve çözüm önerilerini uzman olan ve olmayan kişilerle paylaşabilme, işletmelerle ilgili verileri toplamada bilimsel ve etik değerleri dikkate alma ve sahip olduğu bilgileri bireysel kariyerine yansıtabilme gibi yetkinlikler kazandırmayı öngörmektedir.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024