TIBBİ FARMAKOLOJİ VE KLİNİK FARMAKOLOJİ (ISTANBUL TIP), DOKTORA PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM)

Bilgi

1) İlaçların ve diğer ksenobiyotiklerin etki mekanizmalarını farmakodinamik, farmakokinetik ve toksik etkilerini bilir. 2) Preklinik ve klinik düzeyde yürütülen araştırmaların temel ilkelerini, amaç ve yöntemlerini bilir. 3) Çeşitli hastalıkların patofizyolojisini öğrenir ve tedavisinde kullanılan ilaçları değerlendirir.

Beceri

1) Farmakoloji alanı ile ilgili planlanan bir araştırma sürecini uygular ve sonuçlandırır. 2) Farmakoloji alanındaki uygulamalar için gerekli olan modern teknik ve araçları kullanabilir. 3) Deney hayvanlarına ilaç uygular, biyolojik materyalleri toplar ve deney hayvanları ile çalışırken uyulması gereken etik kuralları bilir. 4) Farmakoloji alanındaki güncel gelişmeleri ve kendi çalışmaları, alanındaki ve dışındaki gruplara, yazılı, sözlü ve görsel olarak aktarabilir. 5) Farmakoloji alanında bilimsel araştırma yaparak bilgiye ulaşır, bilgiyi değerlendirir ve yorumlar.

Yetkinlik

Tutum, Davranış ve Mesleki Yetkinlikler: 1) Farmakoloji alanındaki ilgili etik ve yasal ilkelere uygun davranır. 2) Farmakoloji alanında özümsediği bilgiyi ve problem çözme yeteneklerini disiplinlerarası çalışmalarda uygular. 3) Akılcı ilaç kullanımında etkin rol oynayarak, ilacın doğru kullanımına yönelik tedbirleri alır, diğer sağlık mensupları ile işbirliği içinde hastaya danışmanlık ve bakım hizmeti sunar. 4) Alanına yenilik getiren, yeni bir düşünce yöntem tasarım ve/veya uygulamayı farklı bir alana uygulayan özgün bir çalışmayı bağımsız olarak gerçekleştirerek alanındaki ilerlemeye katkıda bulunur. 5) Bilimsel bir makaleyi değerlendirebilecek düzeyde istatistiksel analiz yapar. 6) Alanı ile ilgili en ez bir bilimsel makaleyi ulusal ve/veya uluslararası halemli dergilerde yayınlayarak, alanındaki bilginin sınırlarını genişletir. 7) Alanı ile ilgili ileri düzeyde mesleki gelişim ve yaşam boyu öğrenme ilkelerini gerçekleştirdiği çalışmalarda uygular. 8) Diğer disiplinler ile çalışabilme deneyimine sahiptir. 9) Uzman kişiler ile alanındaki konuların tartışılmasında özgün görüşlerini savunur ve alanındaki yetkinliğini gösteren etkili bir iletişim kurar.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024