TIBBİ FARMAKOLOJİ VE KLİNİK FARMAKOLOJİ (CERRAHPAŞA TIP), DOKTORA PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM)

Bilgi

Bilgi: 1- İlaçların ve diğer ksenobiyotiklerin etki mekanizmalarını farmakodinamik, farmakokinetik ve toksik etkilerini bilir. 2- Preklinik ve klinik düzeyde yürütülen araştırmaların temel prensiplerini, amaç ve yöntemlerini bilir. 3- Çeşitli hastalıkların patofizyolojisini öğrenir ve tedavisinde kullanılan ilaçları değerlendirir.

Beceri

Beceri: 1- Farmakoloji alanı ile ilgili planlanan bir araştırma sürecini uygular ve sonuçlandırır. 2- Farmakoloji alanındaki uygulamalar için gerekli olan modern teknik ve araçları kullanabilir. 3- Deney hayvanlarına ilaç uygular, biyolojik materyalleri toplar ve deney hayvanları ile çalışırken uyulması gereken etik kuralları bilir .4- Farmakoloji alanındaki güncel gelişmeleri ve kendi çalışmaları, alanındaki ve dışındaki gruplara, yazılı, sözlü ve görsel olarak aktarabilir. 5- Farmakoloji alanında bilimsel araştırma yaparak bilgiye ulaşır, bilgiyi değerlendirir ve yorumlar. Tutum, Davranış ve Mesleki Yetkinlikler: 1- Farmakoloji alanındaki ilgili etik ve yasal ilkelere uygun davranır. 2- Farmakoloji alanında özümsediği bilgiyi ve problem çözme yeteneklerini disiplinlerarası çalışmalarda uygular. 3- Akılcı ilaç kullanımında etkin rol oynayarak, ilacın doğru kullanımına yönelik tedbirleri alır, diğer sağlık mensuplarıyla işbirliği içerisinde hastaya danışmanlık ve bakım hizmeti sunar.

Yetkinlik

1- Alanına yenilik getiren, yeni bir düşünce yöntem tasarım ve/veya uygulamayı farklı bir alana uygulayan özgün bir çalışmayı bağımsız olarak gerçekleştirerek alanındaki ilerlemeye katkıda bulunur. 2- Bilimsel bir makaleyi değerlendirebilecek düzeyde istatistiksel analiz yapar. 3- Alanı ile ilgili en ez bir bilimsel makaleyi ulusal ve/veya uluslararası halemli dergilerde yayınlayarak, alanındaki bilginin sınırlarını genişletir. 4- Alanı ile ilgili ileri düzeyde mesleki gelişim ve yaşam boyu öğrenme ilkelerini gerçekleştirdiği çalışmalarda uygular. 5- Diğer disiplinler ile çalışabilme deneyimine sahiptir. 6- Uzman kişiler ile alanındaki konuların tartışılmasında özgün görüşlerini savunur ve alanındaki yetkinliğini gösteren etkili bir iletişim kurar.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024