FARMASÖTİK KİMYA, DOKTORA PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM)

Bilgi

1- Farmasötik kimya alanında bilimsel araştırma yaparak bilgiye ulaşır, bilgiyi değerlendirir, yorumlar. 2- Sağlık alanında özümsediği bilgiyi ve problem çözme yeteneklerini, disiplinlerarası çalışmalarda uygular. 3-Sağlık alanındaki uygulamalar için gerekli olan modern teknik ve araçları seçebilir, bilgi teknolojilerini etkin şekilde kullanır.

Beceri

1-Farmasötik kimya alanında bağımsız olarak araştırma sürecini tasarlar, uygular ve sonuçlandırır. 2- En az bir yabancı dilde sözlü ve yazılı iletişim ve tartışma yeteneğine sahip olur. 3- Farmasötik kimya alanı ile ilgili konularda etkin iletişim kurabilir. 4- Farmasötik kimya alanındaki uygulamalar için gerekli olan modern teknik ve araçları seçebilir, bilgi teknolojilerini etkin şekilde kullanır. 5- Farmasötik kimya alanındaki bir problemi, bağımsız olarak kurgular, çözüm yöntemi geliştirir, çözer, sonuçları değerlendirir ve gerektiğinde uygular. 6- Farmasötik kimya alanında özümsediği bilgiyi ve problem çözme yeteneklerini, disiplinlerarası çalışmalarda uygular. 7- Farmasötik kimya alanında yeni ve karmaşık fikirlerin eleştirel analizini, sentezini ve değerlendirmesini yapar. 8- Sağlıkla ilgili konularda etkin iletişim kurabilir.

Yetkinlik

1- Farmasötik kimya alanında etik ve yasal ilkelere uygun davranır. 2- Bilime yenilik getiren, yeni bir bilimsel yöntem geliştiren ya da bilinen bir yöntemi bir alana uygulayan özgün bir çalışmanın en az bir bölümünü, ulusal ve/veya uluslararası hakemli dergilerde yayınlayıp, alanındaki bilginin sınırlarını genişleterek bilime katkıda bulunur. 3- Sağlık alanında alanındaki teknolojik, sosyal veya kültürel ilerlemeleri tanıtarak, bilgi toplumu olma sürecine katkıda bulunur.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024