HİSTOLOJİ VE EMBRİYOLOJİ(CERRAHPAŞA TIP), DOKTORA PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM)

Bilgi

Bilgi: Histoloji ve embriyoloji alanında bir araştırma sürecini uygular ve sonuçlandırır Histoloji ve embriyoloji alanındaki uygulamalar için gerekli olan modern teknik ve araçları kullanabilir. Histoloji ve embriyoloji alanındaki etik ve yasal ilkelere uygun davranır.

Beceri

Beceri: Histoloji ve embriyoloji alanında bilimsel araştırma yaparak bilgiye ulaşır, bilgiyi değerlendirir ve yorumlar. Histoloji ve embriyoloji alanındaki güncel gelişmeleri ve kendi çalışmalarını, alanındaki ve dışındaki gruplara, yazılı, sözlü ve görsel olarak aktarabilir. Histoloji ve embriyoloji araştırmalarında kullanılan başlıca araştırma yöntemlerinin sağlıkla ilişkili risklerini bilir ve uygulamada güvenlik kurallarına uyar.

Yetkinlik

Tutum: Histoloji ve embriyoloji araştırmaları ve klinik uygulamaları ile ilgili yönetmelik ve yasal düzenlemeleri bilir. Dokuların mikroskobik yapısını ve embriyolojik gelişimlerini bilir. Histoloji ve embriyoloji laboratuarındaki çalışma prensiplerini bilir. Histolojik yapı ve embriyolojik dönemle klinik gelişimler arasında bağlantı kurabilir Histoloji ve embriyoloji alanında kullanılan teknikleri klinikte uygulayabilir

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024