FİZYOTERAPİ REHABİLİTASYON (KARDİYOLOJİ), DOKTORA PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM)

Bilgi

Bilgi:1) Kardiyo pulmoner alanda güncel ve ileri düzeyde bilgileri özgün düşünce ve araştırma ile geliştirir. 2) Kardiyo pulmoner alanla ilişkili birimler ile ortaklaşa araştırmalar yaparak sonuçlandırır. 3) Bilgisayar dahil diğer teknolojik araçlar ile kardiyo pulmoner rehabilitasyon alanına özgü cihaz ve aletler hakkında ileri düzeyde bilgiye sahiptir. 4) Çalışmalarda kullanılan istatistiksel yöntemler hakkında bilgi sahibidir. 5) Etik ilke ve kuralları bilir.

Beceri

Beceri: 1) Kardiyo pulmoner alandaki yeni teknikleri geliştirir ve kullanır. 2) Kardiyo pulmoner alanda özgün bir konuyu tasarlar, araştırır ve uygular. 3) Orjinal bir araştırmayı sonlandırarak SCI expanded kapsamındaki bir dergide yayınlayabilir. 4) Bilgisayar dahil diğer teknolojik araçlar ile kardiyo pulmoner rehabilitasyon alanına özgü cihaz ve aletleri kullanarak araştırmalar yapar ve sonuçlandırır. Tutum, Davranış ve Mesleki Yetkinlikler: 1) Kardiyopulmoner rehabilitasyon alanı ile ilgili planlanan bir araştırma sürecini uygular ve sonuçlandırır. 2) Kardiyopulmoner rehabilitasyon alanındaki uygulamalar için gerekli olan modern teknik ve araçları kullanabilir. 3) Kardiyopulmoner rehabilitasyon alanındaki etik ve yasal ilkelere uygun davranır. 4) Kardiyopulmoner rehabilitasyon alanında bilimsel araştırma yaparak bilgiye ulaşır, bilgiyi değerlendirir ve yorumlar. 5) Kardiyopulmoner rehabilitasyon alanındaki güncel gelişmeleri ve kendi çalışmalarını, alanındaki ve dışındaki gruplara yazılı, sözlü ve görsel olarak aktarabilir. 6) Uygulanan tedavi tekniklerinin etki mekanizmalarını bilir. 7) Uygulanacak tedavi tekniklerinin olası risklerini bilir ve tedavi programını buna göre oluşturur. 8) Toplum ve çevre sağlığının korunması ile ilgili yönetmelik ve yasal düzenlemeleri bilir. 9) Egzersiz testi ve solunum fonksiyon testi laboratuvarındaki olası riskleri tanımlayıp, güvenliği sağlayabilir. 10) Kardiyak ve pulmoner hastalıkları bilir. 11) Kardiyopulmoner rehabilitasyon alanındaki gelişmeleri yayın taraması, seminer, konferans, çalıştay gibi mesleki etkinlikler yoluyla izleyebilir. 12) Kardiyopulmoner rehabilitasyon alannına yönelik bilimsel tartışmaları izleyebilir, bu çerçevede bilimsel sorgulama yoluyla yorum yapabilir.

Yetkinlik

Program müfredatı güncellenirken YÖK' un 'Türkiye Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesi' ve mezunların istihdamlarına ait gereksinimler göz önüne alınmıştır. Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği: 1., 2., 3. ve 4. maddelerle ileri derecede ilişkilidir. Öğrenme Yetkinliği: 1., 2. ve 3. maddelerle ileri derecede ilişkilidir. İletişim ve Sosyal Yetkinlik: 1., ve 2. maddelerle ileri derecede ilişkili, 3. madde ile orta derecede ilişkilidir. Alana Özgü Yetkinlik: 1., 2., 3., 4., 5. ve 6. maddelerle ileri derecede ilişkilidir.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024