FARMASÖTİK TOKSİKOLOJİ, DOKTORA PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM)

Bilgi

1) Toplum ve çevre sağlığının korunması ile ilgili yönetmelik ve yasal düzenlemeleri bilir. 2) Toksikoloji alanındaki ileri analiz tekniklerini bilir ve uygular. 3) İlaç ve diğer ksenobiotiklerin toksik etki mekanizmalarını bilir ve değerlendirir.

Beceri

1) Toksikoloji alanı ile ilgili özgün bir konuda bağımsız olarak araştırma sürecini tasarlar, uygular ve sonuçlandırır. 2) Toksikoloji alanı ile ilgili konularda etkin iletişim kurabilir. 3) Toksikoloji alanındaki uygulamalar için gerekli olan modern teknik ve araçları seçebilir, etkin şekilde kullanabilir. 4) Toksikoloji alanında edindiği bilgiyi ve problem çözme yeteneklerini, disiplinler arası çalışmalarda uygular. 5) Toksikoloji alanındaki güncel gelişmeleri ve kendi çalışmalarını, alanındaki ve dışındaki gruplara, yazılı, sözlü ve görsel olarak aktarabilir. 6) Toksik etki mekanizmalarına yönelik çalışmalar kurgular ve uygular.

Yetkinlik

1) Toksikoloji alanındaki etik ve yasal ilkelere uygun davranır. 2) Toksikoloji alanındaki bir problemi, bağımsız olarak kurgular, çözüm yöntemi geliştirir, çözer, sonuçları değerlendirir ve gerektiğinde uygular. 3) Toksikoloji alanında bilimsel araştırma yaparak bilgiye ulaşır, bilgiyi değerlendirir, yorumlar ve uygular. 4) Toksikoloji alanındaki edindiği bilgi ve beceriyi eğitime yönelik olarak kullanabilir. 5) Bilime yenilik getiren, yeni bir bilimsel yöntem geliştiren ya da bilinen bir yöntemi bir alana uygulayan özgün bir çalışmanın en az bir bölümünü, ulusal ve/veya uluslararası hakemli dergilerde yayınlayıp, alanındaki bilginin sınırlarını genişleterek bilime katkıda bulunur. 6) İlaç ve diğer ksenobiyotiklerin toksikolojik açıdan risklerini değerlendirebilir ve çözümler üretebilir. 7) Toksikoloji laboratuarındaki olası riskleri tanımlayıp, güvenliği sağlayabilir. 8) Klinik toksikoloji kapsamında ilaç ve diğer ksenobiyotikler tarafından meydana gelen zehirlenmeleri değerlendirir.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024