FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON (KARDİYOLOJİ), TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM)

Bilgi

Bilgi: 1) Akut ve kronik kardiyak ya da pulmoner hastalığı olan kişilerde kardiyak ve pulmoner rehabilitasyonun esasları, hasta değerlendirilmesi, rehabilitasyon programlarının planlanması, oluşturulması hakkında güncel bilgilere sahiptir, bu bilgileri geliştirir ve uygulanması hakkında gerekli eğitimi alır. 2) Kardiyopulmoner rehabilitasyon programlarının oluşturulması ve uygulanması için gerekli olan teknolojik bilgiler, teknik ekipman, cihaz ve aletler hakkında bilgi sahibidirler. 3) Kardiyopulmoner rehabilitasyonla ilişkili olan birimleri bilir ve iletişimi sağlar.

Beceri

Beceri: 1) Kardiyak ya da pulmoner hastalığı olan kişilerde rehabilitasyon programlarını en iyi şekilde planlar ve uygularlar. 2) Kardiyopulmoner rehabilitasyon alanında bilimsel araştırma yaparak yeni bilgiler oluşturur, bu bilgileri değerlendirir ve yorumlar. 3) Alanında gerektirdiği düzeyde bilgisayar gibi teknolojik araçlar ile kardiyopulmoner rehabilitasyon alanına özgü cihaz ve aletleri kullanarak gerekli araştırmayı yapar. Tutum, Davranış ve Mesleki Yetkinlikler: 1) Kardiyopulmoner rehabilitasyon alanı ile ilgili planlanan bir araştırma sürecini uygular ve sonuçlandırır. 2) Kardiyopulmoner rehabilitasyon alanındaki uygulamalar için gerekli olan modern teknik ve araçları kullanabilir. 3) Kardiyopulmoner rehabilitasyon alanındaki etik ve yasal ilkelere uygun davranır. 4) Kardiyopulmoner rehabilitasyon alanında bilimsel araştırma yaparak bilgiye ulaşır, bilgiyi değerlendirir ve yorumlar. 5) Kardiyopulmoner rehabilitasyon alanındaki güncel gelişmeleri ve kendi çalışmalarını, alanındaki ve dışındaki gruplara yazılı, sözlü ve görsel olarak aktarabilir. 6) Uygulanan tedavi tekniklerinin etki mekanizmalarını bilir. 7) Uygulanacak tedavi tekniklerinin olası risklerini bilir ve tedavi programını buna göre oluşturur. 8) Toplum ve çevre sağlığının korunması ile ilgili yönetmelik ve yasal düzenlemeleri bilir. 9) Egzersiz testi ve solunum fonksiyon testi laboratuvarındaki olası riskleri tanımlayıp, güvenliği sağlayabilir. 10) Kardiyak ve pulmoner hastalıkları bilir. 11) Kardiyopulmoner rehabilitasyon alanındaki gelişmeleri yayın taraması, seminer, konferans, çalıştay gibi mesleki etkinlikler yoluyla izleyebilir. 12) Kardiyopulmoner rehabilitasyon alannına yönelik bilimsel tartışmaları izleyebilir, bu çerçevede bilimsel sorgulama yoluyla yorum yapabilir.

Yetkinlik

Program müfredatı güncellenirken YÖK' un 'Türkiye Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesi' ve mezunların istihdamlarına ait gereksinimler göz önüne alınmıştır. Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği: 1., 2., 3., 4. ve 5. maddelerle ileri derecede ilişkilidir. Öğrenme Yetkinliği: 1., 2. maddelerle ileri derecede ilişkili , 3. maddeyle orta derecede ilişkilidir. İletişim ve Sosyal Yetkinlik: 1., ve 2. maddelerle ilişkili, 3. madde ile orta derecede ilişkilidir. Alana Özgü Yetkinlik: 1., 2., 3., 4., 5., 6. ve 7. maddelerle ileri derecede ilişkilidir.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024