İKTİSAT TEORİSİ, TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM)

Bilgi

Bilgi: 1.Alanının ilişkili olduğu disiplinler arası etkileşimi kavrar. 2. Alanla ilgili temel kavramsal bilgilere kuramsal ve uygulama açısından aralarındaki ilişkiyi kavrayacak şekilde sahiptir. 3. İnsanlar ve toplumlararası ilişkilerin işleyiş kurallarına dair temel bilgilere sahiptir. 4. Toplumların yaşadığı dönüşümlerin nedenleri ve sonuçları hakkında temel bilgilere sahiptir.

Beceri

Beceri: 1.Alanla ilgili kuramsal bilgileri analiz etme ve uygulamadaki yansımaları değerlendirme becerisine sahiptir. 2. Karar alma kararı uygulama ve davranış haline getirmede sahip olunan bilgileri kullanabilme becerisine sahiptir. 3. Alana ilişkin elde edilen bilgileri, ilgili kişilere teorik ve pratik esasları ile aktarabilme yeteneğine sahiptir. 4. Alanındaki ulusal ve uluslararası toplantılarda sözlü ve yazılı özgün sunumlar yapar. Tutumlar : 1.Alanla ilgili elde edilen bilgileri neden sonuç ve eleştiri süzgecinden geçirerek değerlendirir. 2.Alanla ilgili bilgi ve uygulama eksikliklerini takip eder.

Yetkinlik

Program yeterliliklerinde; bilgi düzeyine ilişkin maddeler söz konusu programın müfredatı göz önünde bulundurularak özel olarak belirlenmiş, beceriler ile tutum ve davranışlara ilişkin maddeler ise Ulusal Yeterlilikler Çerçevesi'nde yer alan maddelere paralel bir şekilde belirlenmiştir.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024