FARMASÖTİK BOTANİK, TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM)

Bilgi

Türkiye bitkilerini ve tıbbi bitkileri doğru bir şekilde tanır, tıbbi ve ekonomik değerlerini bilir ve bildiklerini toplum sağlığı ve bitkilerin sürdürülebilir kullanımı amacıyla kullanır.

Beceri

Eğitimi süresince edindiği teorik ve pratik bilgileri akademik yaşantısında veya görevlerini gerçekleştirirken kullanır. Evrensel bilim insanı niteliklerine sahiptir. Farmasötik botanik ile ilgili kavramları tanır, yorumlar ve değerlendirir. Toplum sağlığı ve çevre koruma ile ilgili sorunları tanımlar, mesleki becerilerini kullanarak analiz edip, çözüm önerileri geliştirir.

Yetkinlik

Farmasötik Botanik alanında evrensel düzeye ulaşmış ve evrensel bilim insanı niteliklerine sahiptir,Farmasötik botanik alanında etkin ve yetkin bir araştırmacıdır, Toplum sağlığı, Türkiye doğası ve bitkileri ile ülke ekonomisi için farklı disiplinlerle ve ilgili sektörlerle ilişkileri güçlendirerek, ortak projelerde yer alır, Farmasötik Botanik Anabilim dalının kimlik ve kültürüne sahiptir, Ulusal ve uluslararası alanda çağdaş, bilgili, aydın, yeterli ve yetkin bilim insanı özelliklerine sahiptir.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024