FARMASÖTİK TEKNOLOJİ, TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM)

Bilgi

Bilgi:1-Farmasötik Teknoloji alanı ile ilgili özgün bir konuda bağımsız olarak araştırma sürecini tasarlar, uygular ve sonuçlandırır. 2-Farmasötik Teknoloji alanı ile ilgili konularda etkin iletişim kurabilir. 3-Farmasötik Teknoloji alanındaki uygulamalar için gerekli olan modern teknik ve araçları seçebilir, etkin şekilde kullanabilir. 4-Farmasötik Teknoloji alanındaki etik ve yasal ilkelere uygun davranır.

Beceri

Beceri: 1-Farmasötik Teknoloji alanındaki bir problemi, bağımsız olarak kurgular, çözüm yöntemi geliştirir, çözer, sonuçları değerlendirir ve gerektiğinde uygular. 2-Farmasötik Teknoloji alanında edindiği bilgiyi ve problem çözme yeteneklerini, disiplinler arası çalışmalarda uygular. 3-Farmasötik Teknoloji alanında bilimsel araştırma yaparak bilgiye ulaşır, bilgiyi değerlendirir, yorumlar ve uygular. 4-Farmasötik Teknoloji alanındaki güncel gelişmeleri ve kendi çalışmalarını, alanındaki ve dışındaki gruplara, yazılı, sözlü ve görsel olarak aktarabilir. Tutum: Davranış ve Mesleki Yeterlilikler: 1-Bilime yenilik getiren, yeni bir bilimsel yöntem geliştiren ya da bilinen bir yöntemi bir alana uygulayan özgün bir çalışmanın en az bir bölümünü, ulusal ve/veya uluslararası hakemli dergilerde yayınlayıp, alanındaki bilginin sınırlarını genişleterek bilime katkıda bulunur. 2-Farmasötik Teknoloji alanındaki edindiği bilgi ve beceriyi eğitime yönelik olarak kullanabilir. 3-Toplum ve çevre sağlığının korunması ile ilgili yönetmelik ve yasal düzenlemeleri bilir.

Yetkinlik

1-Alanı ile ilgili uzmanlık gerektiren konularda kurgular, çözüm önerileri getirir, sorunları çözer, elde edilen sonuçları değerlendirir ve gerektiğinde uygular.2-Alanı ile ilgili konularda öngörülmeyen karmaşık durumlarla karşılaşması halinde çözüm önerileri geliştirir ve sorumluluk alarak çözüm üretir.3-Alanı ile ilgili çalışmaları bağımsız ve/veya ekip olarak yürütür.4-Bilimsel bir makaleyi ulusal düzeyde bir dergide yayınlar ya da bilimsel bir toplantıda sunar.5-Alanı ve toplum sağlığı ile ilgili öncelikli konularda bilimsel klinik ve/veya tanımlayıcı araştırma/sunum / yayın yapar.6-Alanı ile ilgili bilgileri eleştirel bir yaklaşımla değerlendirir ve öğrenmesini yönlendirir. 7-Alanı ile ilgili mesleki gelişim ve yaşam boyu öğrenme ilkelerini gerçekleştirdiği çalışmalarda uygular.8-İstatistiksel analiz konusunda, bilimsel bir makaleyi okuyup değerlendirebilecek düzeyde istatistiksel analiz yapar ve kanıta dayalı uygulamaları takip eder ve mesleki uygulamalar ile ilgili kendi alanında kanıt oluşturacak araştırmalar yapar.9-Alanındaki bilgilerini, güncel gelişmeleri ve kendi çalışmalarını aynı alandaki veya dışındaki gruplarla yazılı, sözlü ve görsel olarak sistemli bir biçimde tartışır ve paylaşır.10-Mesleki ve profesyonel ortamdaki sosyal ilişkileri ve bu ilişkileri yönlendiren normları eleştirel bir bakış açısıyla inceler ve bunları geliştirmek üzere gereğini yapar.11-Bir yabancı dili en az Avrupa dili portföyü B2 genel düzeyde kullanarak sözlü ve yazılı iletişim kurar.12-Alanı ile ilgili konularda strateji ve politika geliştirebilme ve uygulama planlarını yorumlar ve elde edilen sonuçları bilimsel ve etik çerçevede değerlendirir.13-Alanı ile ilgili verilerin toplanması, kayıtlanması, yorumlanması, duyurulması aşamalarında toplumsal, bilimsel ve etik değerleri gözetir ve bu değerleri öğretir.14-Alanında özümsediği bilgiyi ve problem çözme yeteneklerini, disiplinler arası çalışmalarda uygular.15-Alanındaki güncel gelişmeleri toplumun temel birimi olan çocuk ve ai

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024