FARMASÖTİK TOKSİKOLOJİ, TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM)

Bilgi

1) Toksikoloji alanında bilimsel araştırma yaparak bilgiye ulaşır, bilgiyi değerlendirir ve yorumlar. 2) İlaç ve diğer ksenobiyotiklerin toksik etki mekanizmalarını bilir. 3) Toplum ve çevre sağlığının korunması ile ilgili yönetmelik ve yasal düzenlemeleri bilir.

Beceri

1) Toksikoloji alanındaki uygulamalar için gerekli olan modern teknik ve araçları kullanabilir. 2) Toksikoloji alanı ile ilgili planlanan bir araştırma sürecini uygular ve sonuçlandırır. 3) Toksikoloji alanındaki güncel gelişmeleri ve kendi çalışmalarını, alanındaki ve dışındaki gruplara, yazılı, sözlü ve görsel olarak aktarabilir.

Yetkinlik

1) Toksikoloji alanındaki etik ve yasal ilkelere uygun davranır. 2) Toksikoloji laboratuarındaki olası riskleri tanımlayıp, güvenliği sağlayabilir. 3) İlaç ve diğer ksenobiyotiklerin toksikolojik açıdan risklerini değerlendirir. 4) Klinik toksikoloji kapsamında ilaç ve diğer ksenobiyotikler tarafından meydana gelen zehirlenmeleri değerlendirir. 5) Adli vaka zehirlenmelerini değerlendirebilir, danışmanlık yapabilir.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024