HAYVAN BESLEME VE BESLENME HASTALIKLARI, TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM)

Bilgi

Bilgi: Temel besin maddeleri, yem bilgisi, büyüme ilerlticiler, analiz metodlar, rasyon bilgisi hakkında bilgi sahibi olmak. Yaptığı araştırmanın sonuçlarını değerlendirip yorumlar ve rapor halinde sunar.

Beceri

Beceri: Hayvan Besleme alanında edindiği temel teorik ve uygulamalı bilgilerini kullanır. Hayvan Besleme alanında sahip olduğu bilgileri farklı disiplinlerden gelen bilgilerle bütünleştirip yeni bilgiler oluşturmak için yorumlar, değişik araştırma yöntemleri kullanarak analiz ve sentez yapar. Tutum, Davranış ve Mesleki Yetkinlikler: 1- Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları ile ilgili planlanan bir araştırma sürecini uygular ve sonuçlandırır. 2- Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları için gerekli olan modern teknik ve araçları kullanabilir, yemlere uygulanması gereken teknolojik işlemleri bilir, uygular. 3- Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları alanındaki etik ve yasal ilkelere uygun davranır. 4- Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları alanında bilimsel araştırma yaparak bilgiye ulaşır, bilgiyi değerlendirir ve yorumlar. 5- Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları alanındaki güncel gelişmeleri ve kendi çalışmalarını, alanındaki ve dışındaki gruplara, yazılı, sözlü ve görsel olarak aktarabilir. 6- Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları alanında kullanılan yem ve bütün yem katkı maddelerinin etki mekanizmalarını bilir. 7- Hayvan türlerine göre yemlerde bulunabilecek sağlık üzerine zararlı maddeleri, bunları yok etmek için gerekli işlemleri, tüketilmeleri halinde oluşacak risk ve hastalıkları bilir. 8- Hayvan sağlığının korunması için gerekli, yem ile ilgili yönetmelik ve yasal düzenlemeleri bilir. 9- Hayvan Besleme ve Beslenme Hastıkları laboratuarındaki olası riskleri tanımlayıp, güvenliği sağlayabilir. 10- Hayvan türlerine göre oluşacak beslenme hastalıklarını bilir ve hastalıkları değerlendirir. 11- Beslenme Hastalıklarını bilir, değerlendirebilir, danışmanlık yapabilir. 12- Hayvan türlerine göre besin maddesi ihtiyaçlarını hesaplar, dengeli rasyon hazırlayabilir.

Yetkinlik

Program müfredatı güncellenirken YÖK'un "Türkiye Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesi" ve mezunların istihdamlarına ait gereksinimler de göz önüne alınmıştır: Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği: 1., 2. maddelerle ilişkili , 3. ve 4. maddelerle orta düzeyde ilişkilidir. Öğrenme Yetkinliği: 1., 2. maddelerle ilişkili , 3. maddeyle orta düzeyde ilişkilidir. İletişim ve Sosyal Yetkinlik: 1., 2. 3. ve 6.maddelerle ilişkili, 4. ve 5. maddelerle orta derecede ilişkilidir. Alana Özgü Yetkinlik: 1., 2. 3., 4. 5. ve 6. maddelerle ilişkilidir.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024