FARMAKOLOJİ VE TOKSİKOLOJİ, TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM)

Bilgi

* Farmakoloji ve Toksikoloji ile ilgili genel kavramları bilir, zehirlerin ve ilaçların organizmadaki kinetik ve dinamik özelliklerini ve etki mekanizmalarını bilir. * Sistemlere yönelik olarak kullanılan ilaçların etki mekanizmaları, endikasyon alanlarını bilerek kullanım ilkelerini değerlendirmeyi bilir. * Sistem ilaçlarının farmakodinamilerini ve klinik kullanım açısından farmakokinetik verilerini yorumlayabilir ve ilaç kullanımında türe özgü farklılıkların nedenleri hakkında bilgi sahibi olur. *Zehirlerin etki mekanizmalarını moleküler düzeyde bilir ve zehirlenmede türe özgü farklılıkların nedenlerini irdeleyebilir.

Beceri

*Farmakoloji ile ilgili genel kavramları bilir ve ilaçların organizmadaki farmakokinetik ve farmakodinamik özelliklerini ve etki mekanizmalarını betimleme yeteneği kazanır. *Büyük ve küçük hayvanlarda karşılaşılabilen zehirlenmelerde patogenez, semptom, tanı ilkelerini bilir ve sağaltımda analitik düşünebilme becerisi kazanır. *İlaçların farmakokinetik verilerini yorumlayabilir ve farmakokinetik çalışma dizayn edebilir.

Yetkinlik

*Farmakoloji’nin temel ilkeleri ve ilaç etkisi ile ilgili in vivo ve in vitro deneysel düzenek kurabilir ve elde edilen sonuçları yorumlayabilir. *Toksikolojide kullanılan analitik yöntemleri uygulayabilir ve sonuçları değerlendirebilir. * Farmakoloji ve toksikolojide araştırma yapabilmek için gerekli bilgilere ulaşma yollarını ve proje hazırlama ile araştırma yöntemlerini bilir. *Farmakoloji ve toksikoloji laboratuarlarında gerçekleştirilen çeşitli uygulamalar ve laboratuarda uyulması gereken kuralları bilir ve uygular.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024