ANATOMİ (VETERİNER), TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM)

Bilgi

Bilgi:Sağlıkla ilgili özgün bir konuda bağımsız olarak araştırma sürecini tasarlar, uygular ve sonuçlandırır. En az bir yabancı dilde sözlü ve yazılı iletişim ve tartışma yeteneğine sahip olur. Sağlıkla ilgili konularda etkin iletişim kurabilir. Sağlık alanındaki uygulamalar için gerekli olan modern teknik ve araçları seçebilir, bilgi teknolojilerini etkin şekilde kullanır. Sağlık alanında etik ve yasal ilkelere uygun davranır. Sağlık alanındaki bir problemi, bağımsız olarak kurgular, çözüm yöntemi geliştirir, çözer, sonuçları değerlendirir ve gerektiğinde uygular.

Beceri

Beceri: Sağlık alanında özümsediği bilgiyi ve problem çözme yeteneklerini, disiplinlerarası çalışmalarda uygular. Sağlık alanında bilimsel araştırma yaparak bilgiye ulaşır, bilgiyi değerlendirir, yorumlar ve uygular. Sağlık alanındaki güncel gelişmeleri ve kendi çalışmalarını, alanındaki ve dışındaki gruplara, yazılı, sözlü ve görsel olarak sistemli bir şekilde aktarır. Sağlık alanında yeni ve karmaşık fikirlerin eleştirel analizini, sentezini ve değerlendirmesini yapar.Tutum: Bilime yenilik getiren, yeni bir bilimsel yöntem geliştiren ya da bilinen bir yöntemi bir alana uygulayan özgün bir çalışmanın en az bir bölümünü, ulusal ve/veya uluslararası hakemli dergilerde yayınlayıp, alanındaki bilginin sınırlarını genişleterek bilime katkıda bulunur. Sağlık alanındaki teknolojik, sosyal veya kültürel ilerlemeleri tanıtarak, bilgi toplumu olma sürecine katkıda bulunur.

Yetkinlik

Program, sektörel olarak birçok bilim dallarıyla ilişkili olarak deneysel çalışmalarda çalışabilecek araştırmacılar yetiştirmeye odaklanmıştır. Bu hedele birlikte Veteriner anatomi’nin farklı alanlarda da (örn. osteoarkeoloji) etkin duruma getirilmesi ve bu alandaki bilim adamlarının yetiştirilmesine de katkı sağlanması ön görülmektedir.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024