PEYZAJ MİMARLIĞI, TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM)

Bilgi

Bilgi: 1. Kırsal ve kentsel peyzajların planlanması ve tasarlanması ile ilgili konularda temel bilgilere sahiptir ve bu bilgileri problem çözümünde kullanabilir. 2. Tasarım alanı ve elemanlarına ilişkin olarak 3 boyutlu ve/ veya zaman boyutu ile düşünebilir.

Beceri

Beceri: 3. Koruma, planlama ve tasarım alanına ilişkin olarak düşüncelerini serbest el çizimleri, modelleme ve grafik sunuşlarla açıklar. 4. Koruma , planlama tasarım ve yönetim konularında taraflar arasında açığa çıkabilecek çatışmaları uzlaştırma ve yönetme yeteneğine sahiptir. Tutum, Davranış ve Mesleki Yetkinlikler: 5. Çeşitlilik ve kültürel farklılıkları algılama ve benimseme becerisine sahiptir. 6. Disiplinlerarası çalışabilme yeteneğine sahiptir. 7. Nihai ürün olarak çıkaracağı planlama ve tasarımı etkili bir şekilde savunur, eleştirileri değerlendirir. 8. Tasarım ve planlama çalışmalarında ilgili bilişim ve iletişim teknolojilerini (Bilgisayar programları, CBS, AutoCAD, 3D Max, vb.) kullanır. 9. Alanıyla ilgili hukuki mevzuatı bilir ve uygun davranır. 10. Köklü bir üniversitede okumanın avantajlarının farkında olup, metropoliten İstanbul’un sosyal ve kültürel potansiyelini tanır ve bunları mesleki beceriye dönüştürür.

Yetkinlik

YÖK'ün Türkiye Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesi (TYYÇ) Temel Alan Yeterlilikleri Madde 2.1.3. deki; Bilgi 1. ve 2. maddeler, Beceriler 1., 2. ve 3. maddeler Yetkinlikler Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme 1. ve 3. maddeler Öğrenme Yetkinliği 1. madde İletişim ve Sosyal Yetkinlik 1., 2. ve 4. maddeler Alana Özgü Yetkinlik 1. ve 3. maddeler ile ilişkilendirilmiştir.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024