ELEKTRO-NÖRO FİZYOLOJİ, TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM)

Bilgi

Elektronörofizyoloji yüksek lisans programı, klinik nörofizyoloji incelemelerinin çağdaş bilimsel veriler ve kanıta dayalı tıp prensiplerine uygun olarak öğretilmesi ve uygulama pratiğinin kazandırılmasını amaçlamaktadır. Bu amaçla Cerrahpaşa ve İstanbul Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim dallarında görevli, EEG, EMG ve uyandırılmış potannsiyeller konusunda uzmanlaşmış hekimlerin yanısıra diğer anabilim dalları ve üniversitelerde çalışan, özellikle fizyoloji, biyoistatistik, anatomi, nöroradyoloji, sinyal analizi gibi dallarda bilgi ve deneyim sahibi öğretim üyelerinin birikimlerinden yararlanılmaktadır. Program bu özellikleriyle bir yandan yurdumuzda çeşitli ortamlarda gerçekleştirilen klinik nörofizyoloji incelemelerine bir standard kazandırılmasına yardımcı olmayı, diğer yandan aynı alanlardaki bilimsel araştırmalara araştırıcı ve deneyim kaynağı olmayı amaçlamaktadır.

Beceri

1. Kendi başına klinik nörofizyoloji incelemelerini doğru şekilde planlayablir, gerçekleştirebilir ve yorumlayabilir hale gelmek.\r\n2. Doğru bilimsel bilgiye ulaşma yöntemlerini, elde ettiği bilgileri yorumlamayı ve klinik nörofizyoloji pratiğine aktarmayı öğrenmek.\r\n3. Gözetim altında bir bilimsel çalışma projesini planlamak, gerçekleştirmek, sonuçlarını analiz etmek ve makale haline dönüştürmek, çalışma ürününü saygın bilimsel ortamlarda sunmak.

Yetkinlik

Klinik Nörofizyoloji alanında edinilen mesleki yeterlilikler dışında Elektro-Nöro-Fizyoloji yüksek lisans programının mezunları, bilimsel kariyer için İleri Nörolojik Bilimler doktora programına da başvuru yapabilirler.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024