SOSYAL BİLİMLER, TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM)

Bilgi

BİLGİ: 1. Lisans düzeyi yeterliliklerine dayalı olarak, Adli Sosyal Bilimler alanında uzmanlık düzeyinde güncel bilgilere sahiptir, bunları geliştirir ve derinleştirir. 2. Sağlık ve Sosyal Bilimlerin adli bilimler alanında ilişkili olduğu disiplinler arası etkileşimi kavrar ve kullanır. 3. Adli Sosyal Bilimler alanındaki etik ilkelerin ve etik kurulların birey ve toplum için önemini bilir. 4. Adli Sosyal bilimler ve kriminalistik alanlarında, disiplini ile ilgili temel kavramları bilir. 5. Adli Sosyal Bilimler alanına yönelik yapılan çalışmalarda sıklıkla kullanılan istatistiki yöntemler hakkında bilgi sahibidir.

Beceri

Beceri: 6. Adli Sosyal Bilimler alanında edindiği uzmanlık düzeyindeki kuramsal ve uygulamalı bilgileri kullanır. 7. Alanında edindiği bilgileri farklı disiplin alanlarından gelen bilgilerle bütünleştirerek yorumlar ve yeni bilgilerin oluşmasına katkıda bulunur. 8. Adli Sosyal Bilimler alanında sıklıkla kullanılan istatistik yazılımlarını kullanır. 9. Alanının gerektirdiği düzeyde bilgisayar yazılımı ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini ileri düzeyde kullanır. YETKİNLİKLER: 10. Alana ilişkin olarak elde ettiği bilgileri ve araştırma yöntemlerini sorun çözmede kullanır. 11. Alanına yenilik getiren bir araştırmayı gerek bireysel gerekse ekip çalışması ile geliştirerek alanındaki ilerlemeye katkıda bulunur. 12. Adli Sosyal Bilimler alanında karşılaşılabilecek karmaşık sorunların çözülmesinde çözüm önerileri geliştirerek katkıda bulunur. 13. Alana özgü ve disiplinlerarası sorunların çözümlenmesini gerektiren ortamlarda liderlik yapar. 14. Alanı ile ilgili ulusal ve uluslararası yayınları, bilimsel toplantıları takip eder. 15. Alanı ile ilgili yapılan çalışmalar sonucunda edinilen bilgileri, alan araştırmaları yaparak geliştirir. 16. Alanında edindiği uzmanlık bilgilerini, mesleki uygulamalarına ve geliştirdiği çalışmalara uyarlayarak öğrenme sürecini yönlendirir. 17. Adli Sosyal Bilimler alanındaki bilgilerini, güncel gelişmeleri ve kendi çalışmalarını, aynı alandaki veya farklı alanlardaki gruplarla yazılı, sözlü ve görsel olarak sistemli bir biçimde tartışır ve paylaşır. Uzman kişiler ile alanındaki konuların tartışılmasında özgün görüşlerini savunur ve alanındaki yetkinliğini gösteren etkili bir iletişim kurar. 18. Alanı ile ilgili bilgi ve uygulamaları, sosyal sorumluluk çerçevesinde proje ve etkinliklere dönüştürerek başkalarının katılımını sağlar. 19. Bir yabancı dili en az Avrupa Dil Portföyü B2 Genel Düzeyinde kullanarak alanındaki bilgileri izler ve meslektaşları ile iletişim kurar.

Yetkinlik

Program, genel yeterlikler ve öğrenim kazanımları açısından Ulusal Yeterlikler Çerçevesi ve Sağlık Bilimleri Temel Alanı'na ait Sektör Yeterlilikleri ile uyumlu olacak biçimde tasarlanmıştır.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024