FARMAKOGNOZİ, TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM)

Bilgi

Bilgi: 1-Yüksek lisans yeterliliklerine dayalı olarak farmakognozi alanında uzmanlık düzeyinde güncel bilgilere sahiptir, bunları geliştirir ve derinleştirir. 2-Farmakognozi alanında ilişkili olduğu disiplinler arasındaki etkileşimi kavrar, yeni karmaşık fikirleri analiz, sentez ve değerlendirmede uzmanlık gerektiren bilgileri kullanarak özgün sonuçlara ulaşır. 3- Farmakognozi alanının gerektirdiği düzeyde bilgi teknolojileri, teknik ekipman ve alana özgü olan cihaz ve aletler hakkında bilgi sahibidir. 4- Farmakognozi alanındaki etik ilkeleri ve etik kuralların birey ve toplum ilişkilerini bilir ve kullanır. 5- Farmakognozi alanına yönelik yapılan çalışmalarda sık olarak kullanılan istatistiksel yöntemler hakkında bilgi sahibidir.

Beceri

Beceri: 1- Farmakognozi alanında edindiği uzmanlık düzeyindeki kuramsal ve uygulamalı yeni bilgileri sistematik bir yaklaşımla değerlendirir ve kullanır. 2- Farmakognozi alanına yenilik getiren, yeni bir deney, yöntem, tasarlar veya uygulama geliştirir ya da bilinen bir deney, yöntem, tasarı veya uygulamayı farmakognozi alanına uygular; yeni bir konuyu araştırır, kavrar, tasarlar, uyarlar ve uygular. 3-Yaptığı araştırmaların raporunu yazabilme ve ulusal/uluslar arası hakemli bir dergide yayınlar, bilimsel toplantılarda sunar. 4-Yeni ve karmaşık yöntemlerin eleştirel analizini, sentezini ve değerlendirmesini yapar. 5- Farmakognozi alanı ile ilgili bilimsel ortamlarda araştırma yöntemlerini kullanabilecek düzeyde becerilere sahiptir. 6-Çalıştığı alanın gerektirdiği bilgisayar dahil diğer teknolojik araçlar ile alana ait olan cihaz ve aletleri doğru kullanarak gerekli incelemeyi yapar, geliştirir. Tutum Davranış ve Mesleki Yetkinlikler: 1-Etik kurallar çerçevesinde alanındaki bir çalışmayı bağımsız olarak kurgulayarak, çözüm yöntemini geliştirmek, sonuçlandırmak, sonuçları değerlendirmek. 2-Çalışmalarını yazılı, sözlü ve görsel olarak anlatmak, SCI/SCI-Expanded kapsamındaki bir dergide yayınlayabilmek.

Yetkinlik

Program, YÖK ün "Türkiye Yüksek öğretim Yeterlilikler Çerçevesi" esas alınarak hazırlanmış ve ulusal ve sektörel ihtiyaçlara cevap verecek şekilde düzenlenmiştir.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024