ONKOLOJİK BİYOLOJİ VE İMMÜNOLOJİ, TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM)

Bilgi

Bilgi: Mezunlar , kanserin gelişimi ve ilerlemesinin moleküler ve immünolojik temelleri konusunda güçlü bilgi birikimine sahip olurlar.1) Lisans düzeyi yeterliliklerine dayalı olarak sağlık alanında uzmanlık düzeyinde güncel bilgilere sahiptir, bunları geliştirir ve derinleştirir.2)Sağlık alanında ilişkili olduğu disiplinler arasındaki etkileşimi kavrar ve kullanır.3)Sağlık alanının gerektirdiği düzeyde bilgi teknolojileri, teknik ekipman ve alana özgü olan cihaz ve aletler hakkında bilgi sahibidir.

Beceri

Beceri: Mezunlar, elde ettikleri bilgi birikimini bilimsel araştırmalarda uygulayabilecek beceriye ulaşırlar. Mezunlar, Onkolojik Biyoloji ve İmmünoloji alanında yeni bilgileri sistematik bir yaklaşımla değerlendirebilme ve kullanabilme becerisine ulaşırlar. Bu anlamda 1)Sağlık alanında edindiği uzmanlık düzeyindeki kuramsal ve uygulamalı bilgilerini kullanır. 2)Sağlık alanında sahip olduğu bilgileri farklı disiplinlerden gelen bilgilerle bütünleştirip yeni bilgiler oluşturmak için yorumlar, değişik araştırma yöntemleri kullanarak analiz ve sentez yapar ve çözüm önerileri getirir. 3)Yaptığı araştırmanın raporunu yazar.4)Sağlık alanının gerektirdiği düzeyde bilgisayar dâhil diğer teknolojik araçlar ile alana özgü olan cihaz ve aletleri ileri düzeyde kullanarak gerekli incelemeyi yapar, problemleri ve sorunları çözümler.5)Deneysel araştırma planlar, yapar

Yetkinlik

Tutum, Davranış ve Mesleki Yetkinlikler: Mezunlar, yeni bir uygulamayı farklı bir alana aktarabilme ve özgün bir çalışmayı bağımsız olarak gerçekleştirebilme yetkinliği kazanırlar. Mezunlar, tek başlarına veya bilimsel bir takımın üyesi olarak araştırma projesi hazırlamak üzere bilimsel literatürü tarama konusunda ileri bilgi ve tutum kazanırlar. Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği çerçevesinde 1)Sağlık alanı ile ilgili uzmanlık gerektiren konularda kurgular, çözüm önerileri getirir, sorunları çözer, elde edilen sonuçları değerlendirir ve gerektiğinde uygular.2)Bilimsel bir makaleyi ulusal düzeyde bir dergide yayınlar ya da bilimsel bir toplantıda sunar.3)Sağlık alanı ile ilgili bilgileri eleştirel bir yaklaşımla değerlendirir ve öğrenmesini yönlendirir.4)Sağlık alanındaki bilgilerini, güncel gelişmeleri ve kendi çalışmalarını aynı alandaki veya dışındaki gruplarla yazılı, sözlü ve görsel olarak sistemli bir biçimde tartışır ve paylaşır.5)Sağlık alanı ile ilgili verilerin toplanması, kayıtlanması, yorumlanması, duyurulması aşamalarında toplumsal, bilimsel ve etik değerleri gözetir ve bu değerleri öğretir.6)Sağlık alanında özümsediği bilgiyi ve problem çözme yeteneklerini, disiplinler arası çalışmalarda uygular.7)Etik ilkelerin ve etik kurulların birey ve toplum için önemini bilir, etik davranır.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024