ONKOLOJİK SİTOLOJİ, TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM)

Bilgi

Bu programda öğrenci Anatomi, Histoloji, Genel Patoloji, Klinik Onkoloji ve Temel Sitoloji ile ilgili teorik bilgileri alır. Ayrıca sitoloji laboratuvarında uygulanan yöntemleri ve sitolojik preparatların taranmasını ve değerlendirilmesini öğrenir.

Beceri

Bu programı bitiren öğrenci Sitoloji preparatlarını tarayarak anormal hücre ve yapıları ayırdedebilir ve işaretleyebilir. Sitoloji Laboratuvarında rutin olarak yapılan boyama yöntemleri ve immunhisto-sitokimyasal yöntemleri uygulayabilir.

Yetkinlik

Bu programı bitiren öğrenci Sitoloji preparatlarında normal hücre ile anormal hücre ve kanser hücresini ayırdedebilme yetkinliğine sahip olacağı için tarama programlarında ve Sitopatoloji Laboratuvarında tarayıcı INSERT INTO hiyerarsi_icerik (id, h_id, adi, dil, misyon, vizyon, egitim, bilgi, beceri, davranis, kabul, mezuniyet, unvan) VALUES (Sitoteknolog) olarak çalışabilir. Ayrıca Onkolojik Sitoloji veya Temel Onkoloji Bilim Dallarında Doktora yapabilir INSERT INTO hiyerarsi_icerik (id, h_id, adi, dil, misyon, vizyon, egitim, bilgi, beceri, davranis, kabul, mezuniyet, unvan) VALUES (Aksi belirtilmemişse).

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024