SAĞLIK FİZİĞİ, TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM)

Bilgi

Bilgi:Radyasyon onkolojisinde kullanılan cihazların kalibrasyon ölçümlerini bilir.Radyasyonla tedavi edilecek hastaların tedavi planlarını Radyasyon Onkologları ile birlikte hazırlamasını bilir.Radyasyon onkolojisinde kullanılan cihazların kalite kontrollerini yapmasını bilir.Yaptığı çalışmayı rapor halinde sunmayı ve ulusal/uluslararası dergide yayınlanacak şekilde yazmayı bilir.Radyasyon Onkologları, Radyoterapi teknisyenleri, hastalar meslektaşları ve toplumun diğer kesimleriyle etkili iletişim kurmasını bilir. Radyasyon Onkolojisi ile ilgili bilişim ve iletişim teknolojisini bilir. Radyasyon onkolojisine yönelik çalışmalarda kullanılan istatistiksel yöntemleri bilir.

Beceri

Beceri: Radyasyonla çalışılan yerlerde, radyasyon güvenliğini sağlar. Radyasyon Onkolojisi ile ilgili bilişim ve iletişim teknolojisini kullanır.

Yetkinlik

Tutum, Davranış ve Mesleki Yetkinlikler: Etik ilkeleri ve mesleksel değerleri benimseme ve uygulamada yetkindir.Kendi konusunda bağımsız olarak bir çalışma kurgulayabilir ve bu çalışmayı sonuçlandırıp hakemli ulusal veya uluslararası dergilerde yayınlamada yetkindir.Ekip çalışmasını gerçekliştirmede yetkindir. Mesleki sorumluluğu taşıyabilmede yetkindir. Yaşam boyu öğrenme ve kendini geliştirme kavramını edinmede yetkindir.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024